Retourzendingen

Garantie, annuleren en retourneren

Garantie

Blijkt uw wijn onverhoopt defect te zijn geraakt, dan kunt u er zeker van zijn dat we dit voor u op gaan lossen. Hierbij volgen we altijd de wet zoals deze in Nederland van toepassing is.

Wij staan er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Een door de ondernemer, fabrikant of importeur als garantie aangeboden regeling doet niets af aan de rechten en vorderingen die de consument ter zake van een tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de ondernemer jegens de ondernemer kan doen gelden op grond van de wet en/of de overeenkomst op afstand. Een product is uitgesloten van garantie wanneer er aantoonbaar ander gebruik dan in het dagelijks gebruik mag worden aangenomen ten gevolge waarvan beschadigingen zijn ontstaan.  

Annulering

U heeft als consument een bedenktermijn van 14 dagen. U kunt gedurende deze termijn het product zonder opgaaf van reden retourneren*. Indien u het product beschadigd of gebruikt heeft kunnen wij kosten bij u in rekening brengen.
U krijgt het volledige aankoopbedrag (incl verzendkosten) zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding teruggestort. Na deze 14 dagen hanteren wij onderstaande retourprocedure.

Indien u als consument gebruik maakt van uw herroepingsrecht, meldt dit binnen de bedenktermijn door middel van dit modelformulier voor herroeping of op andere ondubbelzinnige wijze aan De Bruijn Wijnkopers.

* Een uitzondering hierop zijn de primeur wijnen zoals de Bordeaux primeur, welke in de voorverkoop door u gekocht zijn en ruim een jaar later pas geleverd kunnen worden. U wordt tijdens het bestellen van deze wijn daarover op de hoogte gebracht op de detailpagina, in uw wijnmandje, in uw besteloverzicht en op uw emailbevestiging.

Retourneren

Het kan altijd zo zijn dat een wijn niet uw smaak is. Wanneer een door u aangekochte wijn u niet bevalt, dan kunt u zich beroepen op het herroepingsrecht.

Indien een geleverde wijn niet aan uw verwachtingen voldoet, heeft u de keuze de desbetreffende wijn tegen retournering daarvan te vervangen door een andere wijn, dan wel de productwaarde te laten restitueren.
De gefactureerde verzendkosten worden verrekend met de retourneringskosten. Indien u de retourneringskosten reeds zelf heeft betaald dan zullen wij bij ontvangst van de goederen de verzendkosten van de heenzending uiteraard terug storten. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • wij verzoeken u het retour aan te melden per e-mail bij onze klantenservice info@debruijnwijnkopers.nl binnen 14 dagen na ontvangst van de producten. U ontvangt van ons een email ter bevestiging. U heeft daarna nog maximaal 14 dagen om de producten terug te sturen.
 • de termijn van een jaar na het ”op dronk” komen van de wijn volgens de mening van De Bruijn Wijnkopers is nog niet verstreken
 • Alleen courante wijnen kunnen worden geaccepteerd die bij voorkeur in de oorspronkelijke verpakking, maar tenminste in een voor transport van flessen geschikte verpakking worden aangeboden.
 • u heeft de originele factuur of afleverbon in uw bezit of u kunt een ander niet weerlegbaar bewijs van uw aankoop bij ons overhandigen.
 • Indien u het product beschadigd of gebruikt heeft kunnen wij kosten bij u in rekening brengen.
 • Een geopende fles is 100% met waarde verminderd omdat deze fles niet meer verkoopbaar is.
 • Door u aangekochte wijnen kunnen retour gestuurd worden, mits deze onbeschadigd en ongeopend zijn. Daarnaast stellen wij de voorwaarden dat de wijn nog aangeboden wordt in ons assortiment, of dat de aankoopdatum niet langer dan 60 dagen geleden is.
 • U ontvangt de aankoopwaarde van de geretourneerde wijnen terug op dezelfde methode als dat u de betaling heeft voldaan.
 • Wanneer de wijn een fout bevat, het zij kurk of oxidatie, dan komen eerder in dit punt genoemde voorwaarden te vervallen. Wij zullen de wijn die niet meer drinkbaar is retour nemen. U ontvangt hiervoor vervangende flessen.
 • in geval het een zgn. mixdoos betreft zal steeds naar een gepaste oplossing worden gezocht
 • in geval van retournering dienen die flessen bij voorkeur in de oorspronkelijke verpakking, maar tenminste in een voor transport van flessen geschikte verpakking te worden aangeboden

Heeft u vragen over een retourzending neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

Telefoon +31 (0)24- 322 93 01
Email info@debruijnwijnkopers.nl

 


Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers

 • De eerste, de beste
 • De mooiste Franse wijnen
 • 245 jaar wijndynastie
 • 7e generatie wijnkopers
 • Officieel hofleverancier
 • Uitstekende persoonlijke service
 • Levering binnen 24 uur
 • 300.000 flessen op voorraad
 • U kunt per fles bestellen

Domaine des Grandes Costes
Château Angludet
Domaine Leflaive
Château Clarke
Château Ollieux Romanis
Louis Latour
Bernardus