De Bruijn Wijnkopers - Over ons

Al 250 jaar familietraditie

De Bruijn Wijnkopers is met 250 jaar en 7 generaties lang de oudste zelfstandige wijnkoperij in Nederland en sinds 1952 officieel Hofleverancier. Sinds 1772 is de wijnkoperij van vader op zoon overgegaan en de directie wordt nu gevoerd door Eric de Bruijn.

Vele jaren traditie in wijnen

De Bruijn Wijnkopers is Nederlands enige wijnhandel die volledig is gespecialiseerd in import van Franse wijnen. Door jarenlang hechte en trouwe relaties met wijnproducenten is het assortiment opgebouwd met Frankrijks mooiste wijnhuizen. De Bruijn Wijnkopers levert binnen 24 uur en direct uit eigen voorraad. Het assortiment bestaat uit meer dan 900 wijnen. Tussen de wijnboer en u zit slechts een belangrijke schakel; De Bruijn Wijnkopers.

Voor de particuliere klant

Voor veel particuliere klanten is De Bruijn Wijnkopers meer dan een leverancier van goede wijn. Zo adviseert men graag bij de opbouw van de eigen wijnkelder en staat de persoonlijke service zéér hoog in het vaandel. Er wordt gestreefd naar een bezorging binnen 24 uur door heel Nederland.

De Bruijn Wijnkopers - Corporate trailer

Bedrijven en instellingen

Veel bedrijven laten zich graag door de Bruijn adviseren bij de juiste samenstelling van wijngeschenken voor relaties. De Bruijn Wijnkopers zorgt, indien gewenst, graag voor een efficiënte verzending van de geschenken, een bijgesloten wijninformatieblad en ook worden uw persoonlijke wensen meegestuurd.

Gastronomie

De Bruijn Wijnkopers mag de crème de la crème van de Nederlandse gastronomie tot zijn klantenkring rekenen. Voor de gastronomie zijn er vaste contactpersonen. Zij onderhouden op professionele wijze en met passie voor wijnen op een bijzondere wijze de contacten.

Door een bezoek te brengen aan De Bruijn Wijnkopers, in Nijmegen zult u aangenaam verrast worden door de vakkennis, de liefde voor de wijn en de bijzondere ongedwongen sfeer waarmee u wordt verwelkomd.

Geschiedenis anno 1772

Al 250 jaar wijnkoperstraditie 1772 - heden

1754 - 1834 Stephan Petrus de Bruijn
1786 - 1862 Petrus Ignatius de Bruijn
1828 - 1876  Leonardus Franciscus de Bruijn
1858 - 1932 Petrus Ignatius Bernardus de Bruijn
1888 - 1970 Arnold Leonard Anton Joseph Marie de Bruijn 
1933 - 2005  Petrus Joannes Henricus de Bruijn
1968 -  Eric Jacques Leonard de Bruijn 

In 1770 liet de familie de Bruijn dit stamhuis bouwen te Overlangel. In 1772 startte Stephan Petrus de Bruijn met De Bruijn Wijnkopers. Overlangel was toen de overslagplaats voor Oost-Brabant, en wellicht moet men hierin de oorzaak zoeken van de vestiging. Deze overslag bracht namelijk talrijke vervoersgelegenheden naar verschillende plaatsen met zich mee, een voordeel dat in die dagen niet hoog genoeg kon worden gewaardeerd. In 1834 overleed de oprichter. Het prachtige wijnbedrijf werd overgenomen door zijn zoon Petrus Ignatius. Ook hij bleef met zijn wijnhandel in Overlangel. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Leonardus Franciscus, die het bedrijf  naar Ravenstein verplaatste. In 1880 werd de wijnhandel naar Nijmegen overgebracht. Hij vestigde zich aan de Waal, wat ideaal was voor de aanvoer van wijn uit Frankrijk.

Sinds 1924 is De Bruijn Wijnkopers gevestigd aan de Bijleveldsingel 25 aan de rand van het centrum. Arnold Leonard moet een zeer vooruitziende blik hebben gehad. Hij bouwde een prachtig pand op de groei, waardoor het nog steeds bijzonder bruikbaar is. Centraal gelegen in Nijmegen met grote oude kelders en voldoende parkeergelegenheid. Intussen zijn de kelders verder uitgebreid en hebben dezelfde ideale opslagcondities.

De huidige directie wordt gevoerd door Eric de Bruijn, zevende generatie en zoon van Pieter de Bruijn (1933 - 2005).

    


Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Château Angludet
Louis Latour
Domaine des Grandes Costes
Château Ollieux Romanis
Domaine Leflaive
Château Clarke
Bernardus