Chablis wijn - De Bruijn Wijnkopers - Sinds 1772

Chablis wijn

U koopt wijn uit de streek Chablis bij De Bruijn Wijnkopers

Bekijk ons assortiment van Chablis wijn

Over Chablis wijn

Chablis wijn is afkomstig uit een bekende Franse wijnstreek, zo'n 180 kilometer ten zuidoosten van Parijs, 100 kilometer ten noordwesten van Dijon. De Chablis wijn komt van de hellingen tegenover het stadje, aan de andere kant van het riviertje Serein. De enige druivensoort die volgens de wet op herkomstbenaming (AOC) verbouwd mag worden is de beaunois, de plaatselijke benaming voor de chardonnay. Chablis wijn groeit in een grond met een hele unieke samenstelling, namelijk een mengsel van kalk, klei en fossiele mosselen.

Chablis Wijn van Didier en Agnès Dauvissat

Chablis wijn bij de Bruijn Wijnkopers komt van twee jonge en veelbelovende opkomende wijnboeren Didier en Agnès Dauvissat. Zij bezitten fantastich gelegen wijngaarden in Chablis en Chablis Premier Cru ''Beauroy". Door een zeer intensieve werkwijze in de wijngaarden en veel geduld en kundigheid te hebben tijdens de vinificatie, slagen Didier en Agnès erin om fantastische Chablis wijnen te maken met veel zuiverheid en een perfect balans.

Naast wijn uit de streek Chablis heeft De Bruijn Wijnkopers wijn van de heerlijkste Franse domeinen.

Bekijk ons complete assortiment wijn

Chablis wijn omschrijving

Sterk mineraal en fris zoals wij de Chablis wijn kennen. De wijngaard van deze Chablis ligt op geen 150 meters van die van de grote Chablis Grands Crus Les Blanchots et Les Clos. Een wijn om jong te drinken voor zijn frisheid. Liefhebbers kunnen ook kiezen om deze wijn een paar jaren te laten liggen.

Chablis wijn advies

Om optimaal te genieten van de Chablis wijn adviseert De Bruijn Wijnkopers de wijn te serveren rond de 8 a 10 graden. Verder is Chablis ideaal als begeleider van schelpdieren en oesters.

Bekijk ons assortiment heerlijke Wijn uit Chablis.  

 

Beaujolais | Chablis | Chassagne Montrachet | Limoux | Margaux | Menetou Salon | Meursault | Pauillac


Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Bernardus
Château Angludet
Château Clarke
Château Ollieux Romanis
Domaine Leflaive
Domaine des Grandes Costes
Louis Latour