Verslag primeurs 2016 Bordeaux - Bordeaux 2016 - De Bruijn Wijnkopers
Andere oogstjaren van Bordeaux: 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009


Verslag primeurs 2016 Bordeaux


Het is druk, heel druk op Château La Pointe in Pomerol. De Pomerols proeven voorbeeldig. Zwoel fruit, elegant en fris met een verleidelijke textuur. Zo goed heb ik ze niet vaak geproefd. Château La Fleur-Pétrus overstijgt zelfs het niveau van de geweldige 2015.

Château Bélair Monange, Saint Emilion Grand Cru en tevens een bezitting van de familie Moueix, maakt grote indruk op me. Een wijn bruisend van energie van een ongekend niveau. De ontvangst op Château Pétrus is hartverwarmend. Dank aan de familie Moueix voor de geweldige mooie proeverij. Superlatieven te kort. Hier worden wijnen gemaakt voor de volgende generatie, dus mijn dochters hebben iets om naar uit te zien.

Hetzelfde ervaar ik ’s-middags op Château La Couspaude waar de Saint-Emilions op de proeftafel staan. Ik heb toch wel de neiging te stellen dat niet alles veel beter is dan in 2010. Een jaar dat de boeken in ging als super. Vergelijking met 2015 ligt eveneens voor de hand en die zou wel eens in het voordeel van 2016 kunnen uitvallen. Ik moet de linkeroever nog proeven dus ik wacht met mijn oordeel. Feit is dat de Merlot zeer geslaagd is. Opmerkelijk is de enorme precisie en balans als gevolg van de perfecte pH- waarden en de niet overheersende alcoholpercentages. Tot morgen als ik de krachtpatsers van de Médoc heb geproefd.

Eric de Bruijn

                                                                                                                

« Terug naar jaaroverzicht

Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Domaine des Grandes Costes
Bernardus
Louis Latour
Château Ollieux Romanis
Château Clarke
Domaine Leflaive
Château Angludet