Hoe goed is de Cabernet-Sauvignon? - Bordeaux 2016 - De Bruijn Wijnkopers
Andere oogstjaren van Bordeaux: 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009


Hoe goed is de Cabernet-Sauvignon?

Achter mij het rechte verbindings pad tussen Chateau du Tertre en Chateau Giscours

Na een overweldigende proeverij op Château Pétrus is het tijd om de rivier over te steken. De Médoc lonkt. Hoe goed is de Cabernet-Sauvignon?

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Henri Lurton van Château Brane-Cantenac omschrijft zijn 2016 als één van de beste, zo niet dé beste ooit.
Giscours is wonderschoon, zacht, fris en vol energie. Heel Margaux heeft een bijna Bourgondische elegantie. Het is een stijl die ik in geen jaren heb geproefd. Hetzelfde geldt voor alle appellations in de Médoc. Bordeaux is moderner geworden, het hout is minder dominant. De wijnen zijn fruitig, energiek en hebben gebalanceerde alcoholpercentages waardoor ze nu al heel fijn proeven. Mijn conclusie is dat 2016 een groots jaar is en dat de belangstelling zeer groot zal zijn. De vraag echter is hoe agressief zullen de Aziatische inkopers zich op 2016 storten. Hoe reageert Amerika en heel belangrijk wat voor invloed heeft de Brexit op de vraag. We gaan het de komende maanden ervaren. Voor mij is van belang dat niet alleen de grote Châteaux subliem zijn maar dat 2016 ook een prachtig aanbod zal hebben van de “kleinere” wijnen met meer bescheiden prijzen.

Als echte primeur kan ik melden dat tijdens mijn bezoek aan François Mitjavile heb besloten om zijn Côtes de Castillon, Domaine de l’Aurage toe te voegen aan ons assortiment. Het wachten is nu op de prijzen en kan de voorverkoop 2016 beginnen.

Eric de Bruijn
« Terug naar jaaroverzicht

Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Château Clarke
Bernardus
Château Ollieux Romanis
Domaine des Grandes Costes
Louis Latour
Domaine Leflaive
Château Angludet