Bezoek Château Haut-Bailly, Pessac-Léognan - Bordeaux 2016 - De Bruijn Wijnkopers
Andere oogstjaren van Bordeaux: 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009


Bezoek Château Haut-Bailly, Pessac-Léognan


Mijn vaste eerste stop in Bordeaux is bij mijn vrienden van Château Hait-Bailly. Marianne en ik worden ontvangen door Veronique Sanders, président van dit schitterende Château en echtgenote van Alexander van Beek, algemeen directeur  van Château Giscours en Château du Tertre.

Op het programma staat de jaargang 2016 van Haut-Bailly en Le Pape. Gezien de lovende recensies zijn onze verwachtingen hoog. Veronique vertelt op haar gepassioneerde wijze over de extremen van 2016 die hebben geleid tot een fabuleuze oogst.

De grafieken schetsen een mooi beeld van de weersschommelingen in 2016. Van droogte op 31 maart naar een prachtige vroege bloeiperiode in april en hevige regenval in juni. Waarna in een zonovergoten juli en augustus de véraison (=kleurverandering) plaatsvond. De zomer van 2016 gaat de boeken in als de droogste zomer sinds 1893 maar wel één met grote waterreserves als gevolg van de regen in juni.

Het oogsten van de druiven startte op 26 september, na een periode die alles in huis had voor de perfecte rijping van de druiven. Het plukken werd verdeeld over 4 weken, want reden voor haast was er ditmaal niet bij. De opbrengst was genereus en het fruit in sublieme conditie.

De wijnen van Château Haut-Bailly worden gekenmerkt door elegantie en ongeëvenaarde consistentie. En dat is precies wat wij geproefd hebben. Hetzelfde geldt voor Château Le Pape dat sinds de overname in 2012 een geweldige kwaliteitssprong heeft gemaakt. Een proeverij die onze verwachtingen te boven ging. Wat een klasse en verleidelijke precisie.

Wij danken Veronique Sanders en de equipe van Château Haut-Bailly en Château Le Pape hartelijk voor de warme ontvangst en de geweldig mooie proeverij van een wonderschone jaargang 2016.

Een welgemeende groet vanuit Bordeaux,
- Eric en Marianne de Bruijn

  

« Terug naar jaaroverzicht

Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Louis Latour
Bernardus
Château Angludet
Château Ollieux Romanis
Domaine des Grandes Costes
Domaine Leflaive
Château Clarke