Het optimisme in Bordeaux na de oogsten in september 2015, maakt nu plaats voor opwinding. - Bordeaux 2015 - De Bruijn Wijnkopers
Andere oogstjaren van Bordeaux: 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009


Het optimisme in Bordeaux na de oogsten in september 2015, maakt nu plaats voor opwinding.

Het optimisme in Bordeaux na de oogsten in september 2015, maakt nu plaats voor opwinding.

2015 wordt een groots jaar in alle appellations in Bordeaux, dat staat vast.

De vatmonsters bewijzen nu de niet te weerleggen wijsheid in wijnmakersland: excellente druiven produceren top kwaliteit sap.

Michel Rolland zegt na de eerste vatmonsters geproefd te hebben: ik wist dat we een superbe oogst in ons bezit hadden. Vergelijken is moeilijk, maar het ziet er naar uit dat we de kwaliteit hebben die vergelijkbaar is met die van 2005 en 2010, beide heel grote jaren. 2015 gaat zich scharen tussen de beste oogsten ooit in Bordeaux.

Pomerol bericht over exceptionele kwaliteit van de Merlot. De Médoc spreekt van sublieme kwaliteit van zowel de Merlot als de Cabernets. De wijnen zijn massief, rijk en schitterend gebalanceerd.
Vanuit Léoville-Las-Cases, altijd één van mijn topfavorieten, hoor ik dat men zeer verheugd is. Dit wordt het type wijn waar wijnmakers van houden, aromatische witte wijnen en verleidelijk elegante rode wijnen. Zijdezacht met prachtig rijpe tanninen. Het blenden wordt makkelijk want alle typen druiven zijn van ongekend mooie kwaliteit.
Tot slot spreek ik Alain Vauthier van Château Ausone. Ik heb exceptionele kwaliteit in enkele percelen en ook heel goede rendementen. Dit wordt groots, ik zou wensen dat we deze oogst elk jaar hadden.

En de prijzen?
De lage eurokoers zal zeker helpen de prijzen niet al te veel te laten stijgen. Wijnliefhebbers laten dit fantastische jaar niet links liggen, is de algemene mening. We gaan zeer waarschijnlijk geen onredelijke prijzen zien. Ik verwacht een goede primeur campagne met veel belangstelling van zowel China als Amerika en natuurlijk vanuit Europa.
« Terug naar jaaroverzicht

Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Louis Latour
Château Ollieux Romanis
Domaine Leflaive
Domaine des Grandes Costes
Château Clarke
Château Angludet
Bernardus