Bordeaux 2015, geboorte van een groot jaar - Bordeaux 2015 - De Bruijn Wijnkopers
Andere oogstjaren van Bordeaux: 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009


Bordeaux 2015, geboorte van een groot jaar

Bordeaux 2015, geboorte van een groot jaar

Chateau eigenaars in de Medoc zeggen dat de Bordeaux 2015 een goede start heeft gehad. Een uitstekende bloeiende omstandigheden in de wijngaard, ondanks enkele bezorgdheid over de regen halverwege augustus.

Denis Dubourdieu, wijnmaker en professor in de oenologie aan de Universiteit van Bordeaux, heeft vijf criteria voor wat een grote oogstjaar maakt en deze zijn geaccepteerd door bijna alle beroemde wijnmakers in Bordeaux.
Hij stelt dat aan drie van deze criteria moet worden voldaan om goede wijn, vier voor zeer goede wijn en aan alle vijf moet worden voldaan om grote wijn te maken.

1. een vroege en snelle bloei en een goede bevruchting die voldoende rendement en de hoop op een homogene rijping verzekeren.
2. voldoende water tekort bij vruchtzetting om de groei van de jonge druiven te beperken met de kans op voldoende tannine voor de toekomst van de wijn.
3. beëindiging van de vegetatieve groei van de wijnstok voordat kleurverandering optreedt, als gevolg van beperkt water tekort en waardoor alle goede sappen van de wortel aan de druif ten goede komen en niet aan onproductieve groei van de wijnstok.
4. volledige rijpheid van de druiven (o.a. suikergehalte) verzekerd door de optimale werking van de bladeren tot aan oogsttijd zonder verdere vegetatieve groei (lees punt 3).
5. goed weer tijdens de oogst zonder verdunning of rot, waardoor alle druiven, met inbegrip van laat rijpende rassen, hun optimale rijpheid bereiken.

Aan al deze criteria voldoet de oogst Bordeaux 2015. De conclusie is dan ook gerechtvaardigd dat we een spannende primeurcampagne 2015 tegemoet kunnen zien. Wij importeren o.m. zijn schitterende Clos Floridène uit de Graves en spreken Denis regelmatig over zijn wijnen, zijn visie en zijn passie voor wijnmaken.
« Terug naar jaaroverzicht

Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Château Clarke
Domaine des Grandes Costes
Domaine Leflaive
Château Ollieux Romanis
Château Angludet
Bernardus
Louis Latour