Bordeaux 2010, kan het nog beter? - Bordeaux 2010 - De Bruijn Wijnkopers
Andere oogstjaren van Bordeaux: 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009


Bordeaux 2010, kan het nog beter?

Bordeaux 2010, kan het nog beter?

Bordeaux 2010: Eind april was het dan zover; de jaarlijkse Bordeaux proeverij verdeeld over diverse Châteaux in de verschillende appelaties.
Waren de Bordeaux 2010 verwachtingen hoog? Ja! Werden deze Bordeaux verwachtingen waargemaakt? Meer dan!
Kan het nog beter? Tja……een 11! Waren de Aziaten oververtegenwoordigd? Ja!
Gaan de prijzen voor de Bordeaux 2010 over die van 2009? Waarschijnlijk wel!

Bordeaux 2010, de nieuwe standaard

Het Bordeaux 2010 spektakel voltrok zich onder een stralende zon die leek te schijnen in elk proefglas. Wat een spectaculair wijnjaar is 2010 geworden! Het verschil met het bewierookte 2009 is, dat de oogst onder de meest ideale condities plaatsvond. Waar in de zomer nog gevreesd werd voor waterstress, het was zeer droog in de maanden juli/augustus, gaf de juiste hoeveelheid regen in de tweede week van september de druif een geweldige impuls waardoor deze de ideale rijpheid bereikte. De concentratie in de tanninen vormt met de prachtige fraicheur en het hoge alcoholpercentage de sleutel tot deze fenomenale Bordeaux 2010.

Het bewaarpotentieel wordt als buitengewoon ingeschat. Persoonlijk zou het mij niet verbazen als deze Pétrus 100 jaar kan worden. Ik pieker me nu al suf wanneer ik die fles moet gaan openmaken….
Het Bordeaux 2010 jaar gaat met stip de eregalerij van exceptionele jaargangen in. De president van het syndicat viticole van Margaux spreekt zelfs van een jaargang dat zijn gelijke in de laatste 40 jaar niet vindt en ziet 2010 als de nieuwe standaard.

Bordeaux 2010: onze indruk

Wij hebben vanzelfsprekend acte de présance gegeven in Bordeaux en zelf kunnen ervaren of al die lofuitingen voor de Bordeaux 2010 terecht waren. Overdrijven de Châteaux niet met alweer een superjaar, het zoveelste dit decennium?

Ik kan u verzekeren dat zelfs met onze gebruikelijke reserve over de superlatieven van eigenaren en journaille, ook wij een week vol proefhoogtepunten achter de rug hebben. De gemeenten St.Emilion en Pomerol zullen door de zeer geslaagde oogst van de cabernet-franc een enorm bewaarpotentieel hebben. Ook de andere kant van de rivier, waar de cabernet-sauvignon regeert, zal met zijn strak gevinifieerde wijnen met gemak onze kleinkinderen heel veel plezier doen beleven. Als wij tenminste de verleiding van deze Bordeaux 2010 kunnen weerstaan…

Is er ook nog slecht nieuws te melden over de Bordeaux 2010?

Je zou het lagere oogstvolume (gem.42,4 hl/ha) en de zeer sterke vraag (China +67%, Hong Kong +68%) slecht nieuws voor de Bordeaux 2010 kunnen noemen. Ter vergelijk: het topjaar 2000 kende een opbrengst van 52,2 hl/ha.

De overweldigende belangstelling uit China, Korea, India, Brazilië en ook weer, na enkele jaren afwezigheid, de Amerikanen, stuwt de prijs omhoog en Europa kan slechts hopen dat ze nog mag meedoen. Wij doen ons uiterste best om voor onze trouwe clientèle de nodige kisten te bemachtigen en met de decennia lange contacten in Bordeaux hebben wij daar het volste vertrouwen in.
Het wachten is nu nog op het oordeel voor de Bordeaux 2010 van de Amerikaanse wijngoeroe Robert Parker, waarna de prijzenslag kan beginnen.

Bordeaux 2010, nu wensenlijst indienen

Indien u bepaalde wijnen in de afgelopen drie jaren gekocht heeft kunt u er vrijwel zeker van zijn dat u hiervoor ook nu weer in aanmerking komt.

Als u nu reeds uw wensenlijst aanbiedt, kunnen wij hier rekening mee houden, evenwel zonder enige garantie. U begrijpt dat het voor P. de Bruijn wijnkopers onmogelijk is alleen de hoogst scorende wijnen aan te kopen. Wij krijgen niet alleen Gazin zonder L’Hospitalet de Gazin. Wij moeten vaak een hele range afnemen van de leverancier en kunnen dus ook niet alleen de allerhoogst scorende verkopen. Houdt u rekening met het behoud van deze balans, om zo in aanmerking te komen voor de meest gevraagde wijnen.

Wij houden u op de hoogte over Bordeaux 2010

Wat naast een goede selectie van Bordeaux 2010 Primeur wijn zeker zo belangrijk is, dat De Bruijn Wijnkopers haar wijnen bij betrouwbare en financieel gezonde handelshuizen afneemt. Onze decennia lange relatie geeft ons meerdere privileges en de garantie dat we de wijnen over twee jaar ook daadwerkelijk in Nijmegen krijgen. Dat geeft u de garantie dat wij op onze beurt u de wijnen ook daadwerkelijk kunnen leveren. Als klant wilt u zeker weten dat de belofte waar gemaakt wordt, tegenwoordig zijn er helaas veel nieuwe aanbieders op internet die u hierin teleurstellen. Goedkoop kan dan wel eens duurkoop worden.
Wij zijn gaarne tot uw dienst.

Met vriendelijke groet,

Joost en Eric De Bruijn,

« Terug naar jaaroverzicht

Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Château Clarke
Bernardus
Domaine Leflaive
Domaine des Grandes Costes
Château Angludet
Château Ollieux Romanis
Louis Latour