Valpolicella Superiore

Bij Musella staat, naast het biodynamisch werken, de pure expressie van druif en terroir in de centraal. Dit komt terug in het pure, fruitige karakter van deze wijn. Medium bodied, met een aangename frisheid en een royale afdronk waarin tonen van gedroogde bloemen naar voren komen. De wijn oudert 12 maanden, alvorens hij op de markt wordt gebracht.

Lees meer

Valpolicella Superiore

26.40

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Vlakbij de stad Verona in een prachtige, groene omgeving, omringd door de rivier de Fibbio (het gebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst!), vindt het domein Musella zijn basis in een 16e-eeuws landhuis. Hier gaan respect voor historie en traditie hand in hand met de modernste technieken. Al in de tweede helft van de 19e eeuw werd op het landgoed wijn gemaakt, maar het was Emilio Pasqua Di Biscelglie die in 1995 het landgoed overnam en met veel passie het huidige Musella heeft opgericht. Gesteund door zijn enthousiaste en gemotiveerde dochter Maddelena en neef Enrico. Maddelena, het huidige gezicht van het bedrijf, studeerde hedendaagse geschiedenis aan de Universiteit van Bologna, toen zij door haar vader werd gevraagd in te stappen in dit avontuur. 

Na het zien van het landgoed en de omgeving was zij direct verkocht. Met haar liefde en respect voor het land en de natuur was het Maddelena die haar sceptische vader ervan overtuigde om biologisch te gaan werken. Zij kreeg hiervoor een aantal hectare toegewezen om te experimenteren en haar theorieën in de praktijk te brengen. En met succes: sinds 2009 werkt het domein, tot ieders tevredenheid, biodynamisch. 5 jaar geleden werd dit bekroond met een officiële Demeter-certificering. Biodiversiteit staat voorop en de wijngaarden staan vol met bloemen, planten en bomen. De kwaliteit van de wijnen is sindsdien alleen maar gestegen. De drie wijngaarden van het domein strekken zich uit over drie heuvels in een gebied van bijna 500 hectare dat tevens bosrijke gebieden en natuurreservaten bevat.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Barbera 5%, Rondinella 10%
Regio: Veneto
Substreek: Valpolicella
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2019
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 0, 13
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2024
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80