Saint-Véran "Les Cras" Domaine des Valanges 2017 | Bestel online bij de Bruijn Wijnkopers

Saint-Véran "Les Cras" - Domaine des Valanges 2017

5+1 cadeau! Bestel 5 flessen Galetis Rosé, dan voegen wij de 6e fles aan uw bestelling toe!Bestel 12 flessen van onze Paasselectie en wij voegen een Magnum Ollieux Romanis Rosé 2018 aan uw bestelling toe.Bestel 10 flessen van een en dezelfde soort en wij voegen er 2 aan uw bestelling toe.Bestel nu 10 flessen van deze wijn en wij voegen er gratis 2 aan toe! Saint-Véran

Elders goedkoper? Vertel het ons »
Leg in wijnmandjeGeef cadeau

Voorraad: Deze wijn hebben wij op voorraad.

Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende werkdag in huis

Aroma's van peer en acacia, honing en een licht gebrande bijna omfloerste smaak van amandelen en boter zijn de kenmerken van deze perfekt gemaakte Saint Véran. De alcoholische en malolactische gisting geschiedt op barriques waarvan 10% nieuw is. Daarna blijft de wijn afhankelijk van het jaar circa 9 maanden op zijn lie rusten met een regelmatige bâtonnage (=omroeren van de most). De wijnen van Paquet worden hoog gewaardeerd door het Franse wijnschrijversgilde. Hachette gaf in één editie twee wijnen een coup de coeur, het geen vrij uniek is. Eén daarvan was Les Cras. De wijn won ook de eerste prijs van het 25e Proefschrift Wijnconcours onder de witte wijnen t/m 20 euros. De jury was unaniem in zijn lof: dit is een fantastische witte Bourgogne met een uiterst vriendelijk prijskaart je.

Advies drink- & houdbaarheid

 • Drinkbaar vanaf 2018
 • Houdbaar t/m 2023

 • Meer weten over de houdbaarheid van wijnen?
  Lees verder op onze wijn houdbaarheid pagina.

Druivenrassen

 • Chardonnay 100%

Wijn informatie

Domein
Domaine Famille Paquet 
Streek
Bourgogne 
Substreek
Saint Véran 
 
 
Type
Witte Wijn 
Formaat
Magnum (1,5 liter) 
 
Er zitten 1 flessen in deze verpakking 
 
 
Smaak
Rijk en Mineraal 

Video’s

Waar komt deze wijn vandaan

Domein informatie

In 1980 begonnen Jocelyne en Michel Paquet Domaine des Valanges in Davayé, een dorpje in de het zuidelijkste gedeelte van de Bourgogne; de Mâconnais. De wijngaarden zijn ideaal gelegen op zuidelijke hellingen met een bodem die voornamelijk uit kalk met wat klei bestaat. Dit draagt bij aan de minerale expressie van de wijnen. Het domein, dat initieel zo’n 6 ha besloeg, genereerde al gauw bekendheid, voornamelijk vanwege hun Saint-Véran-wijnen. Door de jaren heen gaven Jocelyn en Michel hun liefde en passie voor het domein en het vak door aan hun drie zoons; Jean-Baptiste, Mathieu en Camille. Het wijngaardareaal breidde zich verder uit (12 ha) binnen de verschillende subregio’s van de Mâconnais en in 2016 namen de drie broers het familiedomein officieel over. Camille is verantwoordelijk voor de wijngaarden en het wijn maken en Mathieu en Jean-Baptiste richten zich op de verkoop en marketing. Ze hebben erg veel oog voor verbeteringen en steken veel werk en energie in de ontwikkeling van het domein met als doel om toegankelijke Bourgogne-wijnen van uitstekende kwaliteit te kunnen aanbieden. Momenteel werken zij hard aan een biologische certificering van hun wijnen, oogstjaar 2021 zal als eerste oogstjaar met certificering op de markt komen. Sinds 2019 gaat het domein verder onder een nieuwe naam: Famille Paquet. Daarnaast heeft Mathieu Paquet ook nog een eigen label onder zijn eigen naam. Hiervan vertegenwoordigen wij met plezier de Bourgogne Chardonnay op de Nederlandse markt.

Proefnotities

  Er zijn nog geen proefnotities voor deze wijn geschreven.
  Bent u de eerste?

Schrijf een proefnotitie voor Saint-Véran "Les Cras" - Domaine des Valanges 2017

Naam
Achternaam
Emailadres
(Uw emailadres zal niet op de website worden geplaatst)
Uw beoordeling
Uw proefnotitie (optioneel)
Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Vergelijkbare wijnen

Print deze pagina

Waarom bestellen bij De Bruijn WijnkopersAdvies nodig?

Bel ons op:
024 - 322 9301

Jesaja Alberto

Wilt u teruggebeld worden voor meer informatie?

Louis Latour
Château Clarke
Domaine Leflaive
Château Angludet
Bernardus
Château Ollieux Romanis
Domaine des Grandes Costes