Domaine des Grandes Costes, Exclusieve wijn uit Languedoc

Domaine des Grandes Costes

Wijnmaker Jean-Christophe Granier is de rijzende ster van de Languedoc. In 2000 besloot hij het familie Domaine uit 1868 een nieuwe impuls te geven. Het circa twintig ha omvattende wijngoed gelegen aan de flanken van de berg Pic Saint Loup in de Cévennes, 30 km ten noorden van Montpellier, is beplant met de klassieke druivenrassen Carignan, Cinsault, Grenache en Syrah.
De wijngaarden bevatten veel kalk en stenen. De grond is rood/bruin gekleurd, typerend voor een wijn met kracht en finesse. Met een opbrengst per ha tussen 18 en 37 hl, handgeplukte oogst, diverse groene oogsten gedurende het seizoen waarbij blad en achterblijvende druiven worden verwijderd, opereert hij op Grand Cru niveau.
Vanzelfsprekend werkt Jean-Christophe biologisch en is niet ver verwijderd van geheel biodynamisch. De druiven worden ontsteeld en ontdaan van pitten ter voorkoming van “groene” invloeden. Om zo veel mogelijk aroma in de wijn te
behouden wordt er niet gefilterd. Sulfiet wordt tot een minimale hoeveelheid beperkt tegen homeopathisch aan.
Een nieuwe loot aan de stam van De Bruijn Wijnkopers die een grote reputatie bezit in Frankrijk. Loop een serieuze wijnbar binnen in Montpellier en het op DRC lijkende etiket staat gegarandeerd fier bovenaan de voorkeurslijst van de sommelier.

 • fles (75 cl)
  Wijn

  Grandes Costes Musardises 2015

  Coteaux du Languedoc

  Leg in wijnmandje
  Details bekijken »
 • fles (75 cl)
  Wijn

  Grandes Costes Prestige 2013

  Pic Saint Loup

  Leg in wijnmandje
  Details bekijken »
 • fles (75 cl)
  Wijn

  Grandes Costes Prestige 2014

  Pic Saint Loup

  Leg in wijnmandje
  Details bekijken »

Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Domaine Leflaive
Château Ollieux Romanis
Château Clarke
Bernardus
Château Angludet
Domaine des Grandes Costes
Louis Latour