De Bruijn Wijnkopers

Domaine des Comtes Lafon

30-11-2012

Dominique Lafon Dominique Lafon van Domaine des Comtes Lafon wordt beschouwd als een van de beste wijnmakers ter wereld. In 1984 nam hij het domein over van zijn vader en manifesteerde zich als een typische exponent van de nieuwe generatie wijnmakers. Domaine des Comtes Lafon beslaat 16,3 hectare, verdeeld over vier dorpen (Chassagne,Monthélie, Meursault en Volnay).

Dominique introduceerde nieuwe wijnmaaktechnieken. De wijnstokken staan één meter uit elkaar en de druiven worden met de hand geplukt. Op het Domaine wordt biologisch-dynamisch gewerkt en dat heeft zijn weerslag op de wijn. Al wordt er misschien wel eens lacherig over gedaan, het is een onomkeerbare weg die tot een fantastisch resultaat leidt. Er wordt geploegd in de wijngaarden, er worden geen (onkruid)bestrijdings-middelen gebruikt en ook het gebruik van kunstmest is uitgebannen.

Importeurs over de hele wereld buitelen over elkaar heen om de wijnen van Domaine des Comtes Lafon te bemachtigen. De Bruijn Wijnkopers gaat lang terug met de familie Lafon, en daarom wordt ons elk jaar wel een hoeveelheid gegund. Maar het jaar 2010 kent ook nog eens een extreem kleine oogst. De belangrijkste reden daarvoor is de vrieskou in december 2009. De temperaturen daalde tot zo’n 20 graden onder nul, hetgeen nogal wat wijnstokken niet overleefden. Wij vragen uw begrip voor het kleine aanbod: we zullen (wederom) niet geheel aan de vraag kunnen voldoen.
Het aanbod in deze mail is een zogenaamde ‘voorverkoop’, wat betekent dat u nu reeds inschrijft op dit oogstjaar en de wijnen pas over enkele maanden van ons krijgt geleverd. Dit zal gebeuren op afspraak in de loop van maart 2013.

Door gebruik te maken van deze voorkoop heeft u toegang tot enkele zeer schaarse wijnen, die we in een later stadium waarschijnlijk niet of nauwelijks meer op voorraad zullen hebben. Bovendien maakt u gebruik van onze zeer aantrekkelijke voorverkoopprijzen. Vanzelfsprekend kunt u voor een persoonlijk advies altijd contact met ons opnemen.

    Geen resultaten gevonden.


Tags:

 

« terug naar het overzicht


Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Château Clarke
Domaine des Grandes Costes
Château Ollieux Romanis
Château Angludet
Domaine Leflaive
Louis Latour
Bernardus