Domaine Bonneau du Martray en primeur aanbieding - De Bruijn Wijnkopers

Het ultieme genot van Bonneau du Martray

Domaine Bonneau du Martray logo

Corton Charlemagne behoort tot de meest begeerde witte wijnen van de wereld. De Corton-heuvel domineert het gebied rond de gemeenten Pernand Vergelesses en Aloxe Corton. Domaine Bonneau du Martray bezit ruim eenderde van deze prestigieuze wijngaarden,die tevens de beste wijngaarden van de gehele Corton-heuvel zijn.

Na een succesvolle carrière als architect in Parijs – hetgeen duidelijk te zien is in de door hem zelf ontworpen kelders – was in 1994 het moment daar voor Comte Jean-Charles le Bault de la Morinière om het familiedomein te leiden. Jean Charles heeft zich direct toegelegd op strengere selectie van het fruit, hetgeen resulteerde in lager rendement en nog hogere kwaliteit en intensiteit in zijn wijnen.

Rijping geschiedt op fust gedurende anderhalf jaar. De fijne nerf van het fust en de gedoseerde toasting ervan, waarvan eenderde nieuw is, resulteert in een prachtige integratie van de houttonen in de wijn. De totale oppervlakte van het domaine bedraagt 11 hectare, waarvan 9,5 hectare beplant met Chardonnay en 1,5 hectare met Pinot Noir. Het unieke van de Corton-heuvel is dat alle wijngaarden de hoogste status bezitten, namelijk die van Grand Cru. Het Domaine werkt biologisch-dynamisch en behoort tot de absolute top in Bourgogne.

In verband met de lagere opbrengsten in de Bourgogne worden wijnen als deze steeds exclusiever. Wij bieden u een unieke kans om twee oogstjaren van dit prachtige domein éénmalig en primeur te bemachtigen.

Bestel Domaine Bonneau du Martray

Domaine Bonneau du Martray

 • fles (75 cl)
  Wijn

  Corton Rouge, Grand Cru 2014

  Domaine Bonneau du Martray

  Leg in wijnmandje
  Details bekijken »
 • fles (75 cl)
  Wijn

  Corton Charlemagne, Grand Cru 2014

  Domaine Bonneau du Martray

  Leg in wijnmandje
  Details bekijken »

De aanbieding is gelding t/m 25 juni 2017.

Print deze wijnen »


Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Bernardus
Château Angludet
Louis Latour
Domaine des Grandes Costes
Château Clarke
Domaine Leflaive
Château Ollieux Romanis