Clos Puy Arnaud Cuvée Bistrot

Een blend van cabernet franc en merlot gemaakt in een stijl waarin het fruit domineert. Soepel en elegant met knisperend bessen- en bramenfruit, een vleugje peper, een licht florale ondertoon enzachte tannines. Zeer geschikt om licht gekoeld te serveren. De wijn rijpt 3 maanden sur lie in roestvrijstalen tanks.

Lees meer

Clos Puy Arnaud Cuvée Bistrot

24.15

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

De historie van Clos Puy Arnaud voert ons terug naar 1871. In 2000 nam Thierry Valette het domein, gelegen in de appellatie Côtes-de-Castillon, over. De familienaam Valette is zeker geen onbekende in  de wijnwereld, met o.a. Château Troplong Mondot en voorheen ook Château Pavie (met Thierry Valette als mede-eigenaar) in het bezit. Toch was het voor Thierry geen uitgemaakte zaak om in de voetsporen van zijn familie te treden en koos hij eerst een artistiek pad, in de vorm van moderne dans en Jazz, alvorens hij zich (na veel studie, training en ervaringen bij o.a. Jean Paul Valette van Château Pavie, François Mitjavile van Château le Tertre Roteboeuf, Peter Sichel in de Corbières) toewijdde aan het maken van wijn. 

Thierry Valette is groot voorstander van de biologische en biodynamische wijnbouw. Sinds het begin werken ze bij Clos Puy Arnaud dan ook, hoewel destijds nog niet gecertificeerd, uitsluitend biologisch. In 2005/2006 volgde een officiële omschakeling naar de biodynamie. De visie en werkwijze van Thierry Valette en zijn team is experimenteel, onderscheidend en ademt biodynamie, het unieke karakter van de percelen staat centraal en het is aan de wijnmaker om de beste manier te vinden om deze tot zijn recht te laten komen. 

De 15,5 hectare aan wijngaarden bevinden zich op de rechteroever van Bordeaux, op een plateau met een bodem van kalksteen en klei, ten oosten, en in het verlengde, van het beroemde kalksteenplateau van Saint-Emilion. Op de wijngaarden staat voornamelijk merlot (65%), cabernet franc (25%) en cabernet sauvignon (5%) aangeplant. De wijnen kennen een ongekende finesse, fruitigheid, frisheid en mineraliteit.

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 65%, Merlot 35%
Regio: Bordeaux
Substreek: Côtes de Castillon
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 0, 12,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2025
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80