Cielo d'Ulisse, Brunello di Montalcino DOCG in luxe geschenkkist à 1 fles 2013 | Bestel online bij de Bruijn Wijnkopers

Cielo d'Ulisse, Brunello di Montalcino DOCG - in luxe geschenkkist à 1 fles 2013

Bestel 12 flessen Domaine des Comtes Lafon 2017 en wij voegen een fles Volnay "Santenots du Milieu" 1e Cru 2012 aan uw bestelling toe.Bestel 12 flessen van onze Paasselectie en wij voegen een Magnum Ollieux Romanis Rosé 2018 aan uw bestelling toe.Deze wijn is leverbaar vanaf 1 april 2020. Cielo d'Ulisse, Brunello di Montalcino DOCG

€ 57,50

Elders goedkoper? Vertel het ons »
Leg in wijnmandjeGeef cadeau

Voorraad: Deze wijn hebben wij op voorraad.

Op werkdagen voor 16:00 besteld, de volgende werkdag in huis

In de geur een samenspel van aroma's van levendig rood fruit en de invloeden van de houtopvoeding. De wijn rijpt 36 maanden in eikenhouten vaten, waarna nog tenminste 12 maanden op fles. De frisse smaak wordt aangevuld met goed geïntegreerde tannines die de wijn een aangename structuur geven. Geweldig in balans en een weerspiegeling van het terroir.

Advies drink- & houdbaarheid

 • Drinkbaar vanaf 2019
 • Houdbaar t/m 2026

 • Meer weten over de houdbaarheid van wijnen?
  Lees verder op onze wijn houdbaarheid pagina.

Druivenrassen

 • Sangiovese 100 %

Wijn informatie

Domein
Podere Le Ripi 
Streek
Toscane, Italië 
Substreek
Montalcino 
 
 
Type
Geschenken 
Formaat
Geschenken 
 
Er zitten 1 flessen in deze verpakking 
 
 
Smaak
Kruidig en Intens 

Video’s

Waar komt deze wijn vandaan

Domein informatie

“A while ago, in 1984, I fell in love with Montalcino. I am a nature photographer and these landscapes – as our poet Ungaretti would say – “flooded me with the light of the immense” and simply stole my soul: I needed to have a house there.” Hier begon de zoektocht van Francesco Illy, lid van de befaamde Illy koffie en espresso familie, naar een droomhuis in Montalcino. Destijds had Illy niet de ambitie om wijnmaker te worden. Hoewel hij een groot wijnliefhebber was, achtte hij zichzelf te oud om als nieuweling de wijnwereld nog in te stappen. De zoektocht duurde ruim 10 jaar, tot Illy terecht kwam bij een huis op een prachtig gelegen stuk land te midden van het UNESCO wereld erfgoed gebied “Orsia Valley”. Een onaangeroerd stuk land voor duizenden jaren. Vrijwel onbewoond, met alleen een schaapsherder en zijn schapen tot Illy er in 1998 kwam wonen en zijn domein Podere Le Ripi stichtte. In het gebied van 133 hectare kom je naast wijngaarden ook zeer diverse bosrijke stukken en 400 jaar oude olijvenbomen tegen. Deze diversiteit sluit mooi aan bij de biologische, en sinds 2010 zelfs volledig biodynamische, werkwijze van het domein. De wijngaarden liggen verdeeld over het oostelijke en westelijke deel van Montalcino, allebei met geheel eigen bodem karakteristieken. Op de westzijde staan, op 150 meter hoogte te midden van een natuurlijk eikenbos, ongeveer dertig jaar oude wijnstokken aangeplant op een voor Montalcino traditionele wijze. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen en is rijk aan mineralen. Van deze zijde zijn de druiven voor de wijnen Sogni e Follia en Cielo D’Ulisse afkomstig. Op de oostzijde staan de wijnstokken op 250 meter hoogte aangeplant op een zeer divers bodemtype. De bodem bestaan uit 5 miljoen jaar oude oceanische klei, dat natrium bevat, vulkanisch gesteente, fijn kiezelzand en kalksteen. Ook deze bodem is rijk aan mineralen. De wijnstokken staan hier zeer dicht op elkaar aangeplant, 5.000 tot11.100 wijnstokken per hectare. Op de wijngaard speciaal voor de Bonsai wijn zijn dit zelfs 62.000 stokken per hectare! Een keuze van Illy die zeker niet door iedereen werd begrepen en door zijn adviseurs sterk werd afgeraden, maar onmiskenbaar zijn vruchten afwerpt. Het dwingt de wortels, met succes, in relatief korte tijd diep de grond in te gaan om aan voldoende voeding te komen om te kunnen overleven. Hierdoor wordt de voeding verrijkt door de diversiteit van de verschillende grondlagen. Een eigenzinnige wijnmaker die samen met hoofd wijnmaker Sebastian Nasello en de rest van zijn team fenomenaal werk verzet in Montalcino.  

Proefnotities

  Er zijn nog geen proefnotities voor deze wijn geschreven.
  Bent u de eerste?

Schrijf een proefnotitie voor Cielo d'Ulisse, Brunello di Montalcino DOCG - in luxe geschenkkist à 1 fles 2013

Naam
Achternaam
Emailadres
(Uw emailadres zal niet op de website worden geplaatst)
Uw beoordeling
Uw proefnotitie (optioneel)
Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Vergelijkbare wijnen

Print deze pagina

Waarom bestellen bij De Bruijn WijnkopersAdvies nodig?

Bel ons op:
024 - 322 9301

Jacky van Maassen

Wilt u teruggebeld worden voor meer informatie?

Domaine des Grandes Costes
Bernardus
Louis Latour
Château Ollieux Romanis
Château Clarke
Domaine Leflaive
Château Angludet