Château La Fleur, Grand Cru Classé

Dit is een van onze favorieten. De eigenaar van dit beroemde maar kleine Château is de welbekende vliegtuigbouwer Dassault, die hier vele miljoenen heeft geïnvesteerd. De wijn is heerlijk sappig en vol rijkdom. Zeer aantrekkelijk en een echte aanrader.

Lees meer

Château La Fleur, Grand Cru Classé

50.95

Niet langer beschikbaar

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Dit voorname Château behoort tot de beste in zijn regio. Deze voornamelijk van Merlot gemaakte wijn heeft een diep rode kleur en een aromatische complexe structuur. De doorgaans rijpe tanninen zorgen voor een kruidige en intense smaak met veel lengte. Een prachtige wijn die voor zijn status een bescheiden prijskaartje heeft. De internationale wijnpers is altijd erg lovend over dit troetelkindje van vliegtuigbouwer Dassault. 

Laurent Dassault kreeg in 2002 de gelegenheid om dit schitterende wijngoed dat naast zijn befaamde Château Dassault ligt, te verwerven. Hij liet niets aan het toeval over en investeerde grote sommen geld om het niveau ver boven dat van zijn buren te tillen. De wijngaarden zijn beplant met hoofdzakelijk Merlot aangevuld met Cabernet Franc en omvatten 6,5 ha aan de noordkant van de appellatie Saint-Emilion. 

De fustrijping op 25% nieuw hout gedurende 20 maanden zorgt voor een voorname houttoon. Met 20.000 flessen opbrengst per jaar is La Fleur bescheiden in omvang maar groots in niveau. Wine Spectator geeft niet zo maar 91 punten en ook Guide Hachette, de wijnbijbel van Frankrijk, deelde voor diverse jaargangen meerdere sterren uit. Saint-Emilion zoals het hoort: rijk en gul met een pittige touch. Een wijn om van te houden.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 8%, Merlot 92%
Regio: Bordeaux
Substreek: Saint-Emilion, Saint-Émilion
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2018
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2033
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80