Château Angludet, Cru Bourgeois Exceptionnel Magnum

Dit wonderschone Château is altijd al één van onze favorieten. In de neus zwoele, fruitige aroma's en kruidige tonen. De wijn kent een rijkelijke concentratie en diepte, boordevol weelderig en sappig fruit en met een geweldige balans in frisheid, fruitigheid en elegantie. Stevige, maar zijdezachte tannines maken het mondgevoel rond en aangenaam. Alles komt samen en mondt uit in een royale afdronk.

Lees meer

1,5 liter
Château Angludet, Cru Bourgeois Exceptionnel Magnum

79.70

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Omschrijving

Een absoluut spectaculair wijngoed onder leiding van Hubert de Bouard, eigenaar van Château Angelus, Saint-Emilion Grand Cru Classé A. Angludet is één van de oudste bezittingen in de Médoc. Het gerestaureerde kasteel dateert uit het midden van de 12e eeuw en is in bezit van de zeer gerespecteerde Bordeaux familie, Sichel. Peter Sichel begon in 1961 met de voortzetting van een glorieus verleden van het Château en bracht het in veertig jaar tot een zeer gevraagde wijn voor liefhebbers over de gehele wereld met export naar 60 landen. 

Toen Benjamin Sichel de leiding overnam in 1989 begon de transformatie naar biodynamie waarin de natuur zijn werk doet en de wijnmaker de middelen biedt om de balans in het natuurlijk proces in de wijngaarden te garanderen. De oppervlakte is 32 ha en de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 25 jaar. De wijn krijgt een fust lagering van 12 maanden en wordt niet gefilterd. 1/3 van de fusten wordt ieder jaar vernieuwd.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 55%, Merlot 35%, Petit Verdot 10%
Regio: Bordeaux
Substreek: Margaux
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2014
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2019
Houdbaar t/m: 2032
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80