Château Cheval Blanc, Exclusieve wijn uit Bordeaux

Château Cheval Blanc

Er was een tijd dat Cheval Blanc een bescheiden rol speelde maar wel al het grote potentieel had om een legendarische wijn te worden. Het was in deze periode 1834-1871, dat het Château zijn eerste pagina’s schreef in de geschiedenis en de aanzet gaf tot de superstatus van nu. In 1954 ontving Cheval Blanc de hoogst mogelijke onderscheiding, die van 1e Grand Cru Classé A en heeft die nog steeds.
Nu maakt het Château deel uit van de luxe groep LVMH met onder meer de andere iconische wijn Château d’Yquem en Champagne Krug.
Het château ligt binnen de gemeentegrenzen van het pittoreske dorpje Saint-Emilion, dicht tegen de appellatie van Pomerol. De 37 hectaren omvattende wijngaard is beplant met Cabernet Franc en Merlot, waarvan de eerste tevens de belangrijkste is. De dagelijkse leiding is in handen van Pierre Lurton, die uit een zeer bekende familie komt van wijnmakers en château-eigenaren. Zijn jarenlange ervaring en kunde zorgen ervoor dat Cheval Blanc één van de meest begeerde wijnen van de wereld is en blijft.

 

 

 • Magnum (1,5 liter)
  Wijn

  La Tour du Pin 2007

  Saint-Emilion, Grand Cru Classé

  Leg in wijnmandje
  Details bekijken »
 • Magnum (1,5 liter)
  Wijn

  Le Petit Cheval 2007

  St.Emilion Grand Cru, 2e Vin du Chât.Cheval Blanc

  Leg in wijnmandje
  Details bekijken »

Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Château Angludet
Louis Latour
Bernardus
Château Ollieux Romanis
Domaine Leflaive
Domaine des Grandes Costes
Château Clarke