Château Ausone, Exclusieve wijn uit Bordeaux

Château Ausone

Genoemd naar de in Bordeaux geboren Romeinse dichter-consul Ausonius, is dit samen met Château Cheval Blanc het meest vooraanstaande eigendom van de appellatie Saint-Emilion. Château Ausone kan zich dankzij zijn kalkstenen caves een natuurlijke temperatuurcontrole veroorloven. Het is één van de kleinste eigendommen van Saint-Emilion en produceert slechts 25000 flessen per jaar.
De huidige directie wordt gevormd door Alain Vauthier die wordt geassisteerd door zijn dochter Pauline. Vauthier is een perfectionist en de combinatie van het beste terroir ter wereld en zijn eigenaar maken Ausone tot een perfectie die in de wijnwereld uniek genoemd wordt.Hij voerde enkele belangrijke veranderingen in de kelder door in 2009. Zo schafte hij een aantal kleine roestvrij stalen tanks aan waar de wijn in ideale gecontroleerde temperatuur optimaal fruit kan geven tot deze heel zacht wordt overgestoken op eiken barriques.
De mineraliteit van de massieve kalksteen rotsen is eveneens uniek en geeft Ausone zijn bijzondere karakter. Als u het kunt veroorloven deze “blockbuster wijn” aan te schaffen zult u ook het geduld kunnen opbrengen om deze sluimerende beauty te ontkurken als die zich volledig geeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • fles (75 cl)
  Wijn

  Château Ausone 2014

  Saint-Emilion, 1e Grand Cru Classé A

  Leg in wijnmandje
  Details bekijken »
 • fles (75 cl)
  Wijn

  Château Ausone 2017

  Saint-Emilion, 1e Grand Cru Classé A

  Leg in wijnmandje
  Details bekijken »
 • fles (75 cl)
  Wijn

  Château Ausone 2007

  Saint-Emilion, 1e Grand Cru Classé A

  Telefonisch bestelbaar op
  024-322 9301
  Details bekijken »

Waarom bestellen bij De Bruijn Wijnkopers


Château Angludet
Château Clarke
Bernardus
Domaine Leflaive
Louis Latour
Château Ollieux Romanis
Domaine des Grandes Costes