Domein

Château de la Commanderie
Naam Château de la Commanderie Magnum
in luxe magnum geschenkkist
Streek Bordeaux
Substreek Lalande-de-Pomerol
Type Geschenken
Smaak Zwart Fruit en Rijk
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Merlot 85 %
Cabernet Sauvignon 15 %


  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2029
 

Wijnomschrijving

Een klassieke wijn. Zwart fruit, tabak en leer in zowel geur als smaak. Een wijn met een zekere voornaamheid en geliefd bij vele consumenten. Terecht, want de eigenaar van het wereld vermaarde Château Petrus bezit ook deze wijngaarden en zijn équipe is verantwoordelijk voor deze voortreffelijk gemaakte Lalande-de-Pomerol. Een 'grand seigneur' met een lang bewaarpotentieel.
 

Château de la Commanderie

Ten Noorden van Pomerol vinden we de wijngaarden van Château de la Commanderie, de vaandeldrager van Lalande de Pomerol. De wijn is met veel passie en deskundigheid gemaakt door de wijnmaker van Château Petrus. Al vele jaren importeren wij deze fraaie Bordeaux en met veel succes. Château de la Commanderie is terecht fier op zijn naam en geschiedenis. In de XII de Eeuw verleenden de Ridders van Sint Jan van Jeruzalem er huisvesting aan de bedevaarders op weg naar Sint Jakob van Compostella. Ze hadden als taak de routes te beschermen tegen de overvallen van roversbenden. Al vele jaren importeren wij deze fraaie Bordeaux en met veel succes. Château de la Commanderie wordt door zowel particulieren als de top gastronomie ieder jaar weer volop geprezen.

De uitgelezen ligging van de wijngaard in de vallei van de Isle en de aanplant en gebruikte druivenrassen Merlot (85%) en Cabernet Sauvignon (15%), zorgen jaarlijks voor een zeer fijne, karaktervolle wijn. Deze soepele en romige wijn is niet alleen zacht aangenaam in de mond maar heeft een heerlijke finale die je lang bijblijft.