Domein

Clos de la Barthassade
Naam Pur C
IGP Pays d'Hérault, Clos de la Barthassade
Streek Languedoc
Substreek IGP Pays d'Hérault
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Cinsault 100%  Drinkbaar vanaf 2021
Houdbaar t/m 2024
 

Wijnomschrijving

Deze soepele wijn wordt gekarakteriseerd door rijkelijke aroma's van aardbei, kers en een vleugje vlierbes en gedroogde kruiden. Een zeer elegante wijn met een aangename frisheid. De opvoeding geschiedt voor 90% in roestvrijstalen tanks en voor 10% op barrique.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Ster cijfer 9Slechts een enkele wijnboer weet dat je van een akkertje oude cinsaultstokken prachtwijn kan maken. Niet sjiek, wel lekker. Deze heeft zelfs een te rigoureus beschavingsoffensief ondergaan, denk je als je al dat rijpe fruit zo ruikt, de volle, zachte smaak over de tong kabbelt. Toch, daaronder huizen ruige oersmaken, spannende tannines, het ongetemde leven. DGH editie: 2021

 

Clos de la Barthassade

Na het behalen van een diploma in wijnbouw gingen Guillaume en Helene Baron aan het werk bij verschillende gerenommeerde wijndomeinen, zoals Sylvain Pataille, Domaine de la Pousse d’Or en Trévallon. In 2013 was het tijd voor een eigen domein en streken zij neer in Aniane, in het hart van Terrasses du Larzac, in de Languedoc. Een uitstekende appellatie én  aantrekkelijk voor jonge, startende wijnmakers. Een logische keuze vond het stel; met het brede scala aan terroir, de opvallende schoonheid van het gebied en de potentie om er kwaliteitswijnen te maken met veel expressie waarin frisheid en rijkdom samenkomen. In 2014 werd de productie van hun eerste millésime realiteit.

De wijngaarden van het domein Clos de La Barthassade beslaan zo’n 11 hectare, gelegen in de gemeenten Montpeyroux, Jonquières en Saint-Saturnin en worden gecultiveerd volgens de biologische en deels volgens biodynamische principes. Er wordt zoveel mogelijk manueel gewerkt om de plant en bodem zo min mogelijk aan te tasten. Het terroir spreekt in de wijnen, die expressief en vol puur fruit zijn, maar daarnaast ook een bijzondere elegantie en balans kennen. Een prachtdomein met een geweldige potentie.