Domein

Domaine Bohrmann
Naam Crémant de Bourgogne Brut
Domaine Bohrmann
Streek Bourgogne
Substreek Meursault
Type Champagne | Mousserend
Smaak Droog en Fris
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chardonnay 40%
Pinot Noir 40%
Aligoté 20%

  Drinkbaar vanaf 0
Houdbaar t/m 0
 

Wijnomschrijving

Intense fruit geur, hint van peer met mineralige ondertoon; de wijn heeft een fijne delicate mousse en is zuiver van smaak; frisse fruitigheid met iets van rijpheid maakt de afdronk compleet. Een erg prettig aperitief.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rondje 8Romige, milde Crémant de Bourgogne. Met minerale appeltjes en peren. Wil graag in de smaak vallen. Lukt ’m aardig. Misschien omdat het niet zo’n arrogante Champagne is. DGH editie: 2018

 

Domaine Bohrmann

Sofie Bohrman is een Belgische met passie. Een passie voor het Bourgondische leven en daar hoort wijn bij. Ze geniet van wijn, gastronomie en goed gezelschap en wij hebben haar in ons hart gesloten.
Haar wijnen zijn genereus en rijk van smaak. Drink een glas met Sofie en je weet waarom haar wijn zo gewild is. Ze is ook ambitieus. Haar grote wens was wijn maken in Frankrijk en Meursault moest het worden; een gemeente met grote namen.  Bijzonder is het feit dat haar wijngaarden grenzen aan die van de fameuze wijngaarden van het Domaine Comtes Lafon, een van de allerbeste producenten in de gemeente Meursault.

Als het maar even kan investeert ze in nieuwe wijngaarden en technieken. Zo ligt de kelder inmiddels vol met bijzondere fusten van 500 ltr in plaats van vaten van 225 ltr. De wijn behoudt hierdoor meer fraicheur. Saillant is de keuze voor Oostenrijks hout i.p.v. Frans eiken. Oostenrijks hout bevat een fijnere nerf wat resulteert in een verfijndere structuur. Sinds de oogst 2010 filtert Sofie haar wijnen niet meer. Een ondernemende dame in de door mannen gedomineerde wijnwereld. Ook haar Crémant de Bourgogne is een feest om te drinken. Met trots vertegenwoordigen wij haar exclusief op de Nederlandse markt.