Domein

Domaine Joseph Scharsch
Naam Pinot Blanc
Domaine Joseph Scharsch
Streek Alsace
Substreek Alsace
Type Witte Wijn
Smaak Licht en Fruitig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Pinot Blanc 100 %  Drinkbaar vanaf 2019
Houdbaar t/m 2021
 

Wijnomschrijving

Stille wateren hebben diepe gronden. Ingetogen wijnen vaak een verrassend rondeur. De Pinot Blanc van Scharsch komt, naast zijn meer branierijke buurtgenoten Riesling. En Gewürztraminer, misschien wat timide over in de neus, maar compenseert dit met een smeuïge, volle rondheid in de smaak die doet denken aan verse appels en steenfruit uit de mand. Uitgerust met een klein, plezant, wijnspijsbittertje. Breed inzetbare eetwijn.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Normaal cijfer 8,5Precieze stijl van wijn maken hebben ze bij Scharsch. Zodoende een mooie vondst in de categorie wit van De Bruijn. Ook de andere cépages van het domein zijn neergezet langs een stalen liniaal met een scherp geslepen potlood. Geen gewol, geen gemeander, geen geblos. Tot in de puntjes verzorgd wit. Fit, energiek, amandelbittertje en fijne appelzuren. DGH editie: 2019

 

Domaine Joseph Scharsch

Puur, mineraal en goed verteerbare biologische wijnen. Dat is waar Domaine Joseph Scharsch haar liefhebbers op trakteert. Wat is het dan ook een mooi en verdient compliment dat Joseph Scharsch is uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in de Guide Hachette 2019, een gerenommeerde Franse wijngids.
Ten noorden van de Elzasser wijnroute, 20 kilometer ten zuidwesten van Straatsburg, verbouwt de familie Scharsch sinds 1755 wijnen in het kleine dorp Wolxheim. Acht generaties later worden er door Nicolas Scharsch zeven typische cépagewijnen gemaakt van sylvaner, pinot blanc, pinot noir en natuurlijk de edele variëteiten van de regio: muscat, pinot gris, gewürztraminer en natuurlijk riesling: de specialiteit van het huis. Op de beschikbare 12 hectare grond, verdeeld over 35 verschillende wijngaarden, worden de beste omstandigheden gekozen voor elke druif op de heuvels in de dorpen rond Wolxheim
Sinds 2009 wordt er volledig biologisch gewerkt. Waarom? Om onze kinderen met een schonere aarde achter te laten, maar ook om de grond, het karakter en de intensiteit van iedere druivensoort te onderstrepen. Kortom, om het beste uit elke wijn te halen. Met bewust gebruik van flora en fauna en minimale inzet van chemische producten, worden de druiven beschermd tegen ziektes. Tegenwoordig werkt het domein zelfs met paarden in haar Grand Cru gaarden. Wij zijn verheugd om zowel de Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris en Gewürztraminer van dit familiedomein te mogen voeren.