Domein

Château de Conas
Naam Rosé Les Tannes en Occitanie
Sud de France
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Sud de France
Type Rosé
Smaak Licht en Fruitig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
  Drinkbaar vanaf 2019
Houdbaar t/m 2021
 

Wijnomschrijving

We kunnen er niet omheen. Rosé heeft zijn plaats veroverd en zijn weg gevonden naar zonnige terrassen en idyllische stranden. Moet 'ie wel goed gemaakt zijn natuurlijk. Licht rood fruit van aardbeitjes en frambozen. Beetje kruidig met een bite en beslist niet zoet. Bij Mas weten ze er alles van en dit is het resultaat. Een heerlijke zomerse dorstlesser die je ook nog in de nazomer veel plezier geeft.
 

Château de Conas

Mas des Tannes ligt in het zuiden van Frankrijk in de Languedoc vlak bij het plaatsje Pézenas. De totale oppervlakte bedraagt 30 ha wijngaard op een plateau met een mediterraan klimaat. Hier maakt één van de beste wijnmakers van Zuid-Frankrijk
een serie voortreffelijke wijnen exclusief voor de Bruijn Wijnkopers onder het label Les Tannes en Occitanie. De filosofie Jean Claude Mas is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden en tegelijkertijd een wijn te presenteren
die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Mechanische oogst in de nacht, om oxidatie te voorkomen en zoveel mogelijk fraîcheur in de wijn te houden. De opbrengst is circa 60 hl/ha.
De wijngaarden zijn sinds 6 jaar biologisch gecertificeerd. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk met kleine kiezeltjes en de wijnstokken zijn minimaal 18 jaar oud. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, tenzij er sprake is van een extreme situatie in de wijngaard. De gehele serie wijnen van Les Tannes zijn zgn. monocépages, dat wil zeggen dat de wijn gemaakt wordt van één druivensoort.