Domein

Domaine Lalaurie
Naam Jardin Rouge
Coteaux de Narbonne
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Coteaux de Narbonne
Type Rode Wijn
Smaak Licht en Fruitig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Marselan 40 %
Merlot 20 %
Cabernet Franc 20 %
Cabernet Sauvignon 20 %
  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

Wat een lekker en vooral betaalbaar glas wijn is dit. Souplesse en verfijning in optima forma. Door het gebruik van de klassieke Bordeaux druiven heeft deze verrassende wijn overeenkomsten met een wijn uit Bordeaux. Lekker pittig rood fruit met een goede ruggengraat vol karakter. Een ontdekking !
 

Domaine Lalaurie

Baas boven baas. dit Domaine wordt nu gerund door de 10e generatie, de zusjes Camille en Audry. De wijnen van dit kleine, 48000 flessen productie gemiddeld per jaar, maar o zo fijne Domaine, worden lovend beschreven in onder meer de Guide Hachette. Deze wijnbijbel van Frankrijk geeft niet zo maar drie sterren weg! Het gebruik van de bordeaux druivenrassen Cabernet-Sauvignon, Cabernet-Franc en Merlot gecombineerd met de lokale Marselan druif geeft een verrassend resultaat in deze IGP Coteaux de Narbonne. Naast deze heerlijke sappige rode wijn bestaat er ook een verrassend frisse witte wijn van de hand van deze dames. 

Wij ontdekten deze pareltjes tijdens één van onze speurtochten in Zuid-Frankrijk. Guide Hachette had de zusjes al eerder in beeld getuige de drie sterren in de gids van 2014!!