Domein

Domaine Raymond Dupont Fahn
Naam Auxey Duresses Blanc "Les Vireux"
Domaine Dupont-Fahn
Streek Bourgogne
Substreek Auxey Duresses
Type Witte Wijn
Smaak Rijk en Mineraal
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chardonnay 100 %  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2024
 

Wijnomschrijving

Een heerlijke licht boterige smaak, prachtige mineraliteit met fruittonen als abrikoos en ananas. De wijn is buitengewoon fris en heeft een vriendelijk karakter.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rondje 9‘Wil je een alleen maar vette wijn, dan moet je niet bij Raymond zijn,’ valt te lezen op de website van de importeur. Klinkt als een mededinger voor de slechtste reclameslogan van het jaar. Zou dan moeten concurreren met onder andere die van Saniceve: ‘Natte dromen? Laat u verrassen in onze showroom!’ Excuses. Ik houd erover op. De ontzettend drinkbare, uitermate sappige en water in de mond doen lopende Les Vireux van Raymond verdient een betere slogan. Wat dacht u van: ‘Heerlijk, helder Les Vireux?’ Dat zeg ik! Er is geen betere. DGH editie: 2018

 

Domaine Raymond Dupont Fahn

Raymond Dupont Fahn is misschien wel het beste voorbeeld van een nieuwe generatie wijnmakers, die de traditie van wijn maken zoals de ouders en grootouders vonden dat het moest overboord gooit. 'Ik wil pure wijnen maken. Niet log en zwaar, maar fris mineralig en springlevend' aldus Raymond terwijl hij ons weer een prachtige Meursault Tillets inschenkt. Een wijnmaker die weet wat hij wil en ook weet dat zijn wijn altijd uitverkocht is en daarmee zijn visie dat Meursault ook een wijn kan zijn die jong erg lekker is, onderstreept. Wil je een alleen maar vette wijn, dan moet je niet bij Raymond zijn.