Domein

Les Domaines Montariol Degroote
Naam Grande Crevette
Vin de France
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Languedoc-Rousillon
Type Witte Wijn
Smaak Droog en Fris
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Sauvignon Blanc 100%  Drinkbaar vanaf 2019
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

De wijngaarden voor deze Grande Crevette zijn gelegen in Pennauttier, naast Carcassonne. Deze wijn behaalt zijn voordeel door een klei- en kalksteengrond, de mediterrane warmte en de verkoeling van de bergen. De druiven worden 's nachts geplukt en op lage temperatuur in roestvrijstalen vaten vergist. Een mooi gebalanceerde wijn met tonen van ananas, citrus, grapefruit en een subtiele kruidigheid. Goed doordrinkbaar en perfect te combineren met vis, schaal- en schelpdieren, sushi of gewoon heerlijk als aperititef.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8‘Grote garnalen!’ Favoriete uitroep in Huize Langereis. Vooral als we blij verrast zijn. Zoals bij deze Grande Crevette. Sympathieke sauvignon blanc, met critusslingers en zestconfetti. Voor een zeer sympathieke prijs. DGH editie: 2019

 

Les Domaines Montariol Degroote

Het grote wijnbedrijf Les Domaines Montariol-Degroote te Carcassonne heeft enkele oude domaines beschikbaar gesteld aan jonge, goed opgeleide wijnmakers, met de opdracht, grensverleggende wijnen te maken in de Languedoc. Op de domaines worden wijnen gemaakt van oude stokken, die opvallen door de hoge kwaliteit.