Domein

Château Ollieux Romanis
Naam Capucine Sauvignon Blanc
Sud de France
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Sud de France
Type Witte Wijn
Smaak Droog en Fris
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Sauvignon Blanc 90 %
Grenache Blanc 10 %


  Drinkbaar vanaf 2019
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

Zalig fris en stuivend glas wijn met een aanzet zo lekker dat je meteen een volgende slok neemt. In de smaak fris fruit van grapefruit, abrikoos en perzik. De toevoeging van de Grenache Blanc geeft een bepaalde dikte aan de wijn naast het zinderende citrusfruit. Gemaakt van de jonge stokken van het Domaine en mede hierdoor frivool en om in een vroeg stadium van te genieten.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 7,5Opmerkelijk hoe ze deze Sauvignon Blanc zo vief, fris en opgewekt hebben weten te houden in het zondoorstoofde zuiden. Doperwtjes uit de vriezer, groene appels met koude handen, citrus met een ijsmuts. Drinken op een warme dag dus. DGH editie: 2018

 

Château Ollieux Romanis

Ollieux Romanis ligt in Boutenac, één van de weinige Cru’s in de regio, net ten zuiden van het dorp Corbières in de Languedoc. Met een oppervlakte van ongeveer 130 hectare is het één van de grootste particuliere wijnhuizen in Corbières. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in Les Ollieux heeft gevestigd. Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingstone. Naast Carignan, Cinsault, Grenache Noir, Syrah, Marsanne en Roussanne, cultiveren de Bories ook Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, Grenache Gris, Merlot en Mourvèdre. Er wordt ook een VdP-label op instapniveau geproduceerd: Capucines.
Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed.