Domein

Domaine Crochet
Naam Sancerre Blanc
Loire, Domaine Crochet
Streek Loire
Substreek Sancerre
Type Witte Wijn
Smaak Rijk en Mineraal
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Sauvignon Blanc 100 %  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

Wijnmaker Lucien Crochet staat bekend om zijn moderne oriëntatie. Altijd is hij op zoek naar het maken van nóg betere wijnen. De werkwijze is extreem zuiver en dat is te proeven in deze uitstekende Sancerre. De oogst wordt geheel met de hand geplukt. De vergisting vindt plaats in temperatuurgeregelde RVS cuves gedurende 20 tot 25 dagen. Een klassieker op z'n best. De kleur van deze Sancerre is bijna doorschijnend met een groene weerschijn. In de neus is de wijn intens, met een bloemige geur, grapefruit en het specifieke Sancerre 'terroir'. De smaak is geconcentreerd, heel aangenaam, mooi evenwicht, krachtig en lang.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8,5Sancerre van Crochet. Welke? Er zijn er nogal wat daar. Daniel, François? Nee, Lucien. Staat bekend als moderne jongen. Maakt krokante, lucide sancerre. Groene appel, lichte citrus, enerverend sap. DGH editie: 2019

 

Domaine Crochet

De familie Crochet maakt al sinds 1765 wijn. De reputatie van Domaine Crochet is groot. Zij bezitten 38 hectare wijngaard op de beste posities op de Sancerre heuvel, waarvan 29 ha Sauvignon en 9 ha Pinot Noir. Het is de huidige generatie Lucien en Gilles die de positie van het Domaine hoog houden. Crochet is een van de toonaangevende Domaines in dit gebied. Onlangs in de franse krant 'le Figaro' nog onderscheiden met hun Coup de Coeur.