Domein

Domaine Dauvissat
Naam Chablis "Beauroy" 1e Cru
Dauvissat
Streek Bourgogne
Substreek Chablis
Type Witte Wijn
Smaak Rijk en Mineraal
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chardonnay 100%  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

Frisse, strak droge wijn met een mooie mineraliteit en een goede structuur. Rijke aroma's van witte bloemen, krijt en peer; een van de beste Chablis huizen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Weer een zeer geslaagd jaar voor Agnes en Didier Dauvissat.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8+Agnès en Didier baren jaarlijks een drieling in Chablis. Le Petit Chablis, Chablis en Chablis 1er Cru Beauroy. Vorig jaar ontmoette ik de middelste van de drie uit 2015, dit jaar zijn grote zus: de Primier Cru. Verschillen weinig in karakter, zo op het eerste gezicht. Beiden mild en mineraal met piekfi jne zuren en appelrondingen. Misschien iets ronder en gedefinieerder van lichaamsbouw. Heeft geloof ik de meeste laurierdropjes gegeten. Dat is nu eenmaal het recht van oudste kinderen. DGH editie: 2018

 

Domaine Dauvissat

In de omgeving van Auxerre, tussen Parijs en Dijon, liggen de wijngaarden van Didier en Agnès Dauvissat.

Deze jonge wijnboeren bezitten fantastich gelegen wijngaarden in Chablis en Chablis Premier Cru ''''Beauroy".

Door  zeer intensief te werken in de wijngaarden en veel geduld en kundigheid te hebben tijdens de vinificatie, slagen Didier en Agnès erin om fantastische Chabliswijnen te maken met veel zuiverheid en een perfect balans.

Hun namen wordt door de meest prestigieuse tijdschrijften vermeld als opkomende sterren in hun streek, de Chablis. Wijn om nu te volgen en om volop van te genieten!