Domein

Château de Montfrin
Naam Château de Montfrin "À la Rêverie"
Côtes du Rhône Blanc
Streek Rhône
Substreek Côtes du Rhône
Type Witte Wijn
Smaak Intens en Romig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Roussanne 80 %
Grenache Blanc 20 %


  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2021
 

Wijnomschrijving

Lichtgele kleur, fijne aroma's van witte perzik, bloesem, mango en wat vanille en munt. Rijke smaak, licht vettig, met een kruidige afdronk. Goede structuur en voldoende levendige zuren om het geheel fris te houden. "À la Rêverie" refereert aan de poëzie van Charles Baudelaire.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Normaal cijfer 8,5Zwoel, zacht en geurig. Rijp, rijk, gevuld en blond. Associeert u #metoo-technisch rustig verder als u wilt, maar ik heb het gewoon over een zeer geslaagde witte rhône. En ik droom nog even rustig door. DGH editie: 2019

 

Château de Montfrin

Het domein ligt in een prachtige omgeving in Zuid- Frankrijk, op het punt waar de Rhône-vallei, de Languedoc en de Provence elkaar ontmoeten. De wijngaarden liggen verspreid over de Côtes-du-rhône, Costières de Nîmes en in het gebied vanwaar de wijnen met de titel Coteaux du Pont du Gard afkomstig zijn. De wijngaarden worden op volledig biologische wijze gecultiveerd. Naast zijn prachtige biologische wijnen staat Château de Montfrin ook wereldwijd bekend om zijn biologische olijfolie. Het domein bezit ongeveer 200 hectare grond, hiervan is de helft bestemt voor wijnbouw en de andere helft voor de olijfgaarden en landbouw.