Domein

Domaine Leflaive
Naam Mâcon Verzé
Le Domaine Leflaive
Streek Bourgogne
Substreek Mâcon
Type Witte Wijn
Smaak Rijk en Mineraal
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chardonnay 100%  Drinkbaar vanaf 2019
Houdbaar t/m 2024
 

Wijnomschrijving

In 2003 heeft Domaine Leflaive vijf percelen gekocht in de Maconnais. In die wijngaarden wordt er op dezelfde manier gewerkt als in Puligny-Montrachet. Eenmaal geoogst worden de druiven in de kelders in Puligny-Montrachet tot prachtige wijnen omgetoverd. Deze Mâcon is rijk, krachtig, en mooi in balans. Zeer verfijnd met mooie levendige florale smaak gecombineerd met citrus en honing.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8,5Wereldberoemd domein in de Côte d’Or. Nog biodynamisch ook. Produceert fantastisch wit. Ook in het zich niet al te hoog in de Bourgogne- pikorde verkerende Mâcon-Verzé. Ik proefde de afgelopen drie DGH’s de ’09, ’10 en ’11. Dan nu ’15. Waar zijn ’12 tot ’14 gebleven? Normaal maal ik er niet om, maar in dit geval wilt u liever geen jaar missen. Enfin, 2015 is mooi in balans. Wat vuriger dan normaal. Opnieuw anijs. Limoen komt om de hoek. Rozenblad dwarrelt en acacia bloesemt. Belooft een mooi jaar te worden. DGH editie: 2018

 

Domaine Leflaive

 

Domaine Leflaive; dit jaar precies 300 jaar present en toonaangevend in de Bourgogne. Opgericht door Joseph Leflaive met 5 hectare in Puligny-Montrachet en door de eeuwen heen uitgegroeid tot een prestigieus begrip in de gehele wijnwereld. Het was Anne Claude Leflaive die onder haar  bezielende leiding het domein in 1997 de status van honderd procent biodynamisch wijngoed bezorgde. Sinds 2015 staat Brice de la Morandière, achterkleinkind van oprichter Joseph Leflaive aan het roer. In 2016 is Domaine Leflaive nog verder verrijkt met de komst van Pierre Vincent als  regisseur, die in de 10 jaar daarvoor ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij het eveneens biodynamisch werkende Domaine de la Vougeraie. Pierre Vincent heeft op meesterlijke wijze Anne-Claude’s respect voor de natuur en haar filosofie van het biodynamische wijn maken weten te vertalen in de hedendaagse wijnen van Domaine Leflaive.