Domein

Domaine Vincent Dureuil-Janthial
Naam Rully Blanc "Maizières"
Domaine Vincent Dureuil-Janthial
Streek Bourgogne
Substreek Rully
Type Witte Wijn
Smaak Rijk en Mineraal
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chardonnay  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2023
 

Wijnomschrijving

Een buitengewoon mooi gemaakte witte top Bourgogne. Veel materie in smaak en aroma. Rijke, licht boterige smaak met impressies van honing en vanille. De afdronk is lang en intens Deze biodynamische superwijn siert de wijnkaart van vele toprestaurants over de gehele wereld.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8,5 DGH editie: 2019

 

Domaine Vincent Dureuil-Janthial

Rully is misschien wel onderbelicht en moet het opnemen tegen beroemde wijnen als Puligny-Montrachet en Meursault. Echter een goed gemaakte Rully is een stuk aangenamer in prijs dan zijn beroemde buren. Vincent Dureuil-Janthial maakt wijnen van zijn appellatie zo goed dat het toonaangevende wijnmagazine Bourgogne Aujourd'hui hem met een straatlengte afstand op nummer 1 zet. Waar Rully voor 90% met de machine oogst, oogst hij handmatig en zijn sinds 2012 al zijn wijnen gecertificeerd "biodynamisch". Tijdens ons laatste bezoek in maart 2013 proefden wij verrukkelijke series waarin de loepzuivere stijl en verfijnde textuur ons deed watertanden. Dit is Bourgogne voor de liefhebber met een ideale prijs/kwaliteit verhouding. Vincent is een jonge wijnmaker die het Domaine van zijn vader heeft overgenomen. Hij leidt het Domaine op zijn eigen wijze. Vincent is goed in zowel het maken van witte als rode wijnen, hetgeen vrij bijzonder is in de Bourgogne. Naast de grote rij wijnen die hij in de Chalonnais maakt komt er van zijn kundige hand ook een prachtige Nuits Saint Georges, welke in de Côtes de Nuits te vinden is. Deze 1e Cru 'Clos des Argillières' is van zeer hoog niveau.

Wij kregen een prachtig podium in de Telegraaf 27-9-14 van Pieter Nijdam die melding maakte van een vergelijkende proeverij in het Franse wijnblad La Revue du Vin de France. Daarin keurden collega wijnschrijvers enkele wijnen van prestigieuze huizen naast een aantal kleinere Bourgognes uit minder bekende appellations. De grote verrassing was de Rully 1e Cru le Meix Cadot van Domaine Dureuil-Janthial. Notitie: Pure finesse met tonen van citrus, peer, hazelnoot en een tikje honing in de afdronk. Een van 's werelds mooiste witte wijnen.