Domein

Château Moulin à Vent
Naam Château Moulin à Vent
Lalande-de-Pomerol
Streek Bordeaux
Substreek Lalande-de-Pomerol
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Merlot 90 %
Cabernet Sauvignon 10 %


  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2027
 

Wijnomschrijving

De fameuze wijngaarden van de gemeente Pomerol zijn hoofdzakelijk beplant met de Merlot druif. De prachtige dieprode kleur en aroma's van bosviooltjes vermengd met wat aardse tonen zijn kenmerkend voor de wijnen uit Pomerol. Deze verrukkelijke wijn heeft een rijk bouquet met een licht gebrande koffiegeur. De verfijnde smaak van eikenhout en fruit is typisch voor deze zeer aantrekkelijke wijn die nu al veel proefplezier geeft maar ook nog enkele jaren in de kelder kan blijven.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Normaal cijfer 8+Merlot met een scheutje cabernet sauvignon. Zoals dat gaat in Pomerol. Merlot voelt zich hier op zijn plek. Ademt rust en kalmte. Zacht en soepel rood fruit, met wat bergamot en cacao. Zo gemoedelijk dat hij af en toe in slaap dreigt te vallen, maar daar komt gelukkig cabernet sauvignon voor wat peper in de kont. DGH editie: 2018

 

Château Moulin à Vent

Ooit behoorde de wijngaarden van Moulin à Vent bij de beroemde percelen in Pomerol ,vermaard om wijnen als Petrus en Lafleur. Nu is het Château onderdeel van de wijngaarden in Lalande de Pomerol maar de kwaliteit is hetzelfde gebleven. Deze typische Merlot wijn heeft een klein percentage Cabernet-Sauvignon. De leeftijd van de wijnstokken is gemiddeld 30 jaar. Er wordt handmatig geoogst. De opvoeding op eiken barriques waarvan 30% nieuw is zorgt voor een harmonieuze zachte wijn.