Domein

Château de Conas
Naam Pinot Noir Les Tannes en Occitanie
Sud de France
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Sud de France
Type Rode Wijn
Smaak Zwart Fruit en Rijk
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Pinot Noir 100 %  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

Pinot Noir is geen makkelijke druif. Dun schilletje en gevoelig voor vervelende invloeden. De Bourgogneboeren weten er alles van, maar als 'ie goed wordt begeleid en de wijnmaker zijn vak verstaat, dan is het resultaat genieten in het kwadraat. Mas is zo'n wijnmaker. Sappig kersenfruit met een onweerstaanbaar lekker randje. Tikje kruidig en zingend in de mond. Alweer een zeer geslaagde wijn in de toch al indrukwekkende collectie Les Tannes wijnen.
 

Château de Conas

Mas des Tannes ligt in het zuiden van Frankrijk in de Languedoc vlak bij het plaatsje Pézenas. De totale oppervlakte bedraagt 30 ha wijngaard op een plateau met een mediterraan klimaat. Hier maakt één van de beste wijnmakers van Zuid-Frankrijk
een serie voortreffelijke wijnen exclusief voor de Bruijn Wijnkopers onder het label Les Tannes en Occitanie. De filosofie Jean Claude Mas is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden en tegelijkertijd een wijn te presenteren
die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Mechanische oogst in de nacht, om oxidatie te voorkomen en zoveel mogelijk fraîcheur in de wijn te houden. De opbrengst is circa 60 hl/ha.
De wijngaarden zijn sinds 6 jaar biologisch gecertificeerd. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk met kleine kiezeltjes en de wijnstokken zijn minimaal 18 jaar oud. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, tenzij er sprake is van een extreme situatie in de wijngaard. De gehele serie wijnen van Les Tannes zijn zgn. monocépages, dat wil zeggen dat de wijn gemaakt wordt van één druivensoort.