Domein

Domaine Bohrmann
Naam Meursault, "Meix Chavaux"
Domaine Bohrmann
Streek Bourgogne
Substreek Meursault
Type Witte Wijn
Smaak Intens en Romig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chardonnay 100 %  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

In één van de beroemdste wijnstreken van de wereld, waar de Chardonnay druif zich van zijn beste kant laat zien, maakt de Belgische Sophie Bohrmann een voortreffelijke volle en romige Meursault. Je zou kunnen zeggen een beetje old school. De trend om wijnen met een hoge mineraliteit te maken wordt niet overal in de Meursault toegepast. Dat vleugje boter maakt hem zo herkenbaar en voor velen zo gewenst. Dit is er zo één.
 

Domaine Bohrmann

Sofie Bohrman is een Belgische met passie. Een passie voor het Bourgondische leven en daar hoort wijn bij. Ze geniet van wijn, gastronomie en goed gezelschap en wij hebben haar in ons hart gesloten.
Haar wijnen zijn genereus en rijk van smaak. Drink een glas met Sofie en je weet waarom haar wijn zo gewild is. Ze is ook ambitieus. Haar grote wens was wijn maken in Frankrijk en Meursault moest het worden; een gemeente met grote namen.  Bijzonder is het feit dat haar wijngaarden grenzen aan die van de fameuze wijngaarden van het Domaine Comtes Lafon, een van de allerbeste producenten in de gemeente Meursault.

Als het maar even kan investeert ze in nieuwe wijngaarden en technieken. Zo ligt de kelder inmiddels vol met bijzondere fusten van 500 ltr in plaats van vaten van 225 ltr. De wijn behoudt hierdoor meer fraicheur. Saillant is de keuze voor Oostenrijks hout i.p.v. Frans eiken. Oostenrijks hout bevat een fijnere nerf wat resulteert in een verfijndere structuur. Sinds de oogst 2010 filtert Sofie haar wijnen niet meer. Een ondernemende dame in de door mannen gedomineerde wijnwereld. Ook haar Crémant de Bourgogne is een feest om te drinken. Met trots vertegenwoordigen wij haar exclusief op de Nederlandse markt.