Domein

Domaine Ampelidae Brochet
Naam Le Chat Noir - Sauvignon
Loire, Ampelidae
Streek Loire
Substreek Haut-Poitou
Type Witte Wijn
Smaak Droog en Fris
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Sauvignon Blanc 100 %  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

Le Chat Noir is vernoemd naar het bekende en gelijknamige Franse café. Deze sauvignon is een heerlijke wijn voor alledag. In de smaak rijp citrusfruit, een verwkikkend zuurtje en een lichte minerale achtergrond. In de afdronk een klein bittertje. Een aangenaam en doordrinkbaar glas.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8Zwarte kat met wit velletje van Frédéric Brochet van topdomaine Ampelidae. Sappige sauvignon blanc, met citrus, koele peer en kittige kruisbes. Sauvignon blanc wordt er weleens van beticht naar kattenpies te ruiken. Ik kan u garanderen: deze gaat keurig op de bak. DGH editie: 2019

 

Domaine Ampelidae Brochet

Ampelidae, ontleent zijn naam aan het Griekse woord 'Ampelos': de wijnstok. De man achter het domein is een grote bekende in de wijnwereld: Frédérique Brochet. Brochet; snoek in het Frans, dan kan de kleurrijke afbeelding van een snoek op het etiket van een aantal wijnen van de Brochet Réserve- lijn geen toeval zijn. Een geboren wijnmaker in een onbekend deelgebied van de Loire, Haut Poitou. Frederic herinnert zich dat hij in 1981, toen hij 9 jaar oud was, geholpen had met het herplanten van een wijngaard van Pinot Noir. Een paar jaar later, in 1983, nam hij deel aan de eerste oogst van hetzelfde complot. Hij maakte zijn eerste wijn al op 15-jarige leeftijd en schreef zijn eerste boek over wijnbouw op 14-jarige leeftijd. Met een doctoraat in oenologie doceert Brochet aan de Internationale Universiteit voor Gastronomie en wijdt hij de rest van zijn tijd aan de perfectie van de "BROCHET-wijnen". Frédéric Brochet combineert in zijn wijnen moderniteit met traditie. Innovatie is één van de speerpunten, maar met  behoud van een diep respect voor het milieu. De wijngaarden worden onderhouden volgens strenge biologische principes en zijn gecertificeerd als AB en ECOCERT. Brochet’s aandacht voor oude wijnstokken, massale selectie, temperatuur, zuurstof en vergisting maken Ampelidae wijnen onderscheidend in zuurgraad, zuiverheid, mineraliteit en geven het een pure terroir expressie. De kelders, één van de modernste en meest verfijnde van Frankrijk, zijn gehuisvest in enorme kalkgrotten, die dateren uit de 11e eeuw.Wij bieden drie verschillende lijnen aan die gemaakt worden bij Amplidae; Le Chat Noir, Brochet en Ampelidae.