Domein

Domaine Ampelidae Brochet
Naam Le K
Loire, Ampelidae
Streek Loire
Substreek Haut-Poitou
Type Rode Wijn
Smaak Droog en Fris
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Cabernet Franc 65 %
Cabernet Sauvignon 30 %
Merlot 5 %

  Drinkbaar vanaf 2017
Houdbaar t/m 2022
 

Wijnomschrijving

Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon vormen de basis van deze mooie donkere en tevens krachtigste wijn dat het wijnhuis maakt. Een aromatische wijn met veel fruittonen en elegantie die door oudering een mooie balans hebben gevonden. Een volle en fluweelzachte wijn met een smaakpallet waarin zwarte bes en koffie terug te proeven zijn. 12 tot 18 maanden vatrijping op nieuw eikenhout. Ons advies is om de wijn één uur van te voren te decanteren.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rondje 9+Cabernet met de hoofdletter K. Uit de Kunst, mag u gerust zeggen. Net als zijn wit en andersoortig rood. Enfin, leest u maar verder in deze DGH, Brochet is favoriet. Hiertoe wil ik ook bewijsstuk K aanvoeren: prachtige textuur, romig zacht, tannines in korset. De cabernets komen hier volledig tot hun recht, met haute-couturefruit in zwart, voorbeeldige citruszuren en een grande finale op de rode loper. Kan iemand Karl Lagerfeld even bellen? DGH editie: 2019

 

Domaine Ampelidae Brochet

Ampelidae, ontleent zijn naam aan het Griekse woord 'Ampelos': de wijnstok. De man achter het domein is een grote bekende in de wijnwereld: Frédérique Brochet. Brochet; snoek in het Frans, dan kan de kleurrijke afbeelding van een snoek op het etiket van een aantal wijnen van de Brochet Réserve- lijn geen toeval zijn. Een geboren wijnmaker in een onbekend deelgebied van de Loire, Haut Poitou. Frederic herinnert zich dat hij in 1981, toen hij 9 jaar oud was, geholpen had met het herplanten van een wijngaard van Pinot Noir. Een paar jaar later, in 1983, nam hij deel aan de eerste oogst van hetzelfde complot. Hij maakte zijn eerste wijn al op 15-jarige leeftijd en schreef zijn eerste boek over wijnbouw op 14-jarige leeftijd. Met een doctoraat in oenologie doceert Brochet aan de Internationale Universiteit voor Gastronomie en wijdt hij de rest van zijn tijd aan de perfectie van de "BROCHET-wijnen". Frédéric Brochet combineert in zijn wijnen moderniteit met traditie. Innovatie is één van de speerpunten, maar met  behoud van een diep respect voor het milieu. De wijngaarden worden onderhouden volgens strenge biologische principes en zijn gecertificeerd als AB en ECOCERT. Brochet’s aandacht voor oude wijnstokken, massale selectie, temperatuur, zuurstof en vergisting maken Ampelidae wijnen onderscheidend in zuurgraad, zuiverheid, mineraliteit en geven het een pure terroir expressie. De kelders, één van de modernste en meest verfijnde van Frankrijk, zijn gehuisvest in enorme kalkgrotten, die dateren uit de 11e eeuw.Wij bieden drie verschillende lijnen aan die gemaakt worden bij Amplidae; Le Chat Noir, Brochet en Ampelidae.