Domein

Domaine Lalaurie (Blanc)
Naam Jardin Blanc
Coteaux de Narbonne
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Coteaux de Narbonne
Type Witte Wijn
Smaak Licht en Fruitig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Sauvignon Blanc 95%
Chardonnay 5%


  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2019
 

Wijnomschrijving

Een expressieve wijn met een mix van citrusvruchten als grapefruit en limoen en het typische aroma van de Sauvignon. Fris en geurend naar gemaaid gras en buxus. Gemaakt van 95% Sauvignon blanc en 5% Chardonnay. Een fraai voorbeeld van witte wijn maken in een warm klimaat waarbij de frisheid de boventoon voert. De druiven worden geperst onder constante koele druk en op lage temperatuur gefermenteerd.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 8De tuin van de zusjes Camille en Audrey staat in bloei. Men plukt her en der wat citrusbloesem, kruisbesjes en limoenblad. Fris lentebriesje steekt op. We sluiten de tuindeuren, drinken een glas. Morgen weer een stralende dag. DGH editie: 2019

 

Domaine Lalaurie (Blanc)

Baas boven baas. Dit Domaine wordt nu gerund door de 10e generatie, de zusjes Camille en Audrey. De wijnen van dit kleine, 48.000 flessen productie gemiddeld per jaar, maar o zo fijne Domaine, worden lovend beschreven in onder meer de Guide Hachette. Deze wijnbijbel van Frankrijk geeft niet zo maar drie sterren weg (Guide Hachette 2014)! Naast deze verrukkelijke witte wijn maken de dames ook een schitterende rode wijn van de Bordeaux druivenrassen Cabernet-Sauvignon, Cabernet-Franc en Merlot gecombineerd met de lokale Marselan druif. Wij ontdekten deze pareltjes tijdens één van onze speurtochten door Zuid-Frankrijk.