Domein

Domaine Lalaurie
Naam Jardin Rosé
Coteaux de Narbonne
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Coteaux de Narbonne
Type Rosé
Smaak Licht en Fruitig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Cinsault 50%
Grenache Noir 30%
Syrah 20%

  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2019
 

Wijnomschrijving

Een lichte, zalmkleurige Rosé. Een ronde wijn met een frisse finale, waar in de neus vooral fruitige en florale aroma's de boventoon voeren. In de mond vooral rood fruit; aardbei en florale tonen. Een verfijnde en frisse wijn die het hele jaar door gedronken kan worden.
 

Domaine Lalaurie

Baas boven baas. dit Domaine wordt nu gerund door de 10e generatie, de zusjes Camille en Audry. De wijnen van dit kleine, 48000 flessen productie gemiddeld per jaar, maar o zo fijne Domaine, worden lovend beschreven in onder meer de Guide Hachette. Deze wijnbijbel van Frankrijk geeft niet zo maar drie sterren weg! Het gebruik van de bordeaux druivenrassen Cabernet-Sauvignon, Cabernet-Franc en Merlot gecombineerd met de lokale Marselan druif geeft een verrassend resultaat in deze IGP Coteaux de Narbonne. Naast deze heerlijke sappige rode wijn bestaat er ook een verrassend frisse witte wijn van de hand van deze dames. 

Wij ontdekten deze pareltjes tijdens één van onze speurtochten in Zuid-Frankrijk. Guide Hachette had de zusjes al eerder in beeld getuige de drie sterren in de gids van 2014!!