Domein

Château La Conseillante
Naam Duo de Conseillante
Pomerol
Streek Bordeaux
Substreek Pomerol
Type Rode Wijn
Smaak Zwart Fruit en Rijk
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Merlot 95 %
Cabernet Franc 5 %


  Drinkbaar vanaf 2019
Houdbaar t/m 2031
 

Wijnomschrijving

Conseillante is de crème de la crème van Pomerol. Men mag dus van de tweede wijn veel verwachten. En dat wordt waargemaakt! Een voorbeeldig resultaat, vol en krachtig, maar wel met de zachte "touch" van wat Pomerol zo verleidelijk maakt. De door merlot gedomineerde wijnen in Pomerol kunnen zulke charmeurs zijn dat een fles altijd te snel leeg is, zo ook bij deze Duo.
 

Château La Conseillante

'Faire peu, mais faire bon' is het devies van de familie Nicolas, eigenaar van dit Domaine sinds 1871. Conseillante is één van de meest gave Pomerols. Het Domaine is gelegen tussen Château Petrus en de super Saint-Emilion Cheval Blanc en heeft daardoor een exceptioneel terroir. Een verfijnde en bijna geraffineerde wijn waarin de balans tussen het nieuwe hout en het rijpe zwarte fruit een verrukkelijke smaak geeft die je direct naar een volgende slok doet verlangen. Conseillante verleidt en dat doet “ze” als de beste… Lagering op 80 tot 100% nieuw eiken gedurende 18 maanden.
Zoals het een grote wijn betaamt is opleggen voor vele jaren een garantie voor nog meer drinkgenot. Een wijn die elke wijnliefhebber in zijn/haar kelder zou moeten hebben.