Domein

Domaine Huet
Naam Vouvray Le Haut Lieu Sec
Domaine Huet
Streek Loire
Substreek Vouvray
Type Witte Wijn
Smaak Droog en Fris
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Chenin Blanc 100%  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2021
 

Wijnomschrijving

Wat een prachtig en weelderig glas wijn. Zuivere Chenin Blanc, aroma's van witte bloemen, ananas, peer, en citrusfruit. De wijn wordt ondersteund door prachtige zuren.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Wit 9Vloeibare xtc. Overspoelt je met liefde. Zacht, mooi en met een groot hart voor iedereen. Aaibare appels en peren vol passie zonder zoetsappig te zijn. Droog namelijk, en vol geconcentreerde energie. Is dan ook chenin van Domaine Huet, de specialist in Vouvray voor deze druif. Legaal verkrijgbaar bij uw dealer De Bruijn Wijnkopers. DGH editie: 2019

 

Domaine Huet

Al vele decennia is het Domaine Huet de standaard in de Vouvray. Huet maakt uitsluitend zeer exclusieve wijnen van de Chenin Blanc. De totale oppervlakte is 35 hectare verdeeld over de wijngaarden Le Haut Lieu, Le Mont, Le Clos du Bourg en 5 ha. in Vodanis, in de gemeente Rochecourbon. De meeste wijnstokken hebben een leeftijd tussen 30-50 jaar. De weelderige wijnen van dit deel van de Loire zijn niet alleen rijk en verleidelijk v.w.b de zoete (Moelleux) versies maar ook ook strak met een verfijnde mineraliteit. De culinaire combinaties zijn talloos vanwege de unieke smaak die de Chenin hier en vooral bij Huet geeft. Vergelijk dit maar eens met een Chenin uit Zuid-Afrika die veel minder breed zijn. Met gemak kan een wijn van Huet 30 jaar oud worden zonder een spoortje vermoeidheid. Een heel bijzondere wijn uit een boeiende streek aan de oevers van de Loire.