Domein

Domaine Galetis
Naam Domaine Galétis 1684, Pinot Noir
Cité de Carcassonne
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Vin de Pays de la Cité de Carcassonne
Type Rode Wijn
Smaak Zwart Fruit en Rijk
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Pinot Noir 100%  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2021
 

Wijnomschrijving

De kleur is diep donker rood; in de geur zijn kersen en bessen duidelijk te herkennen. Soepele smaak, mooi romig en een tikje rokerigheid in de finale. Een zeer geslaagde Pinot Noir.
 

Domaine Galetis

Domaine Galétis heeft de in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als leverancier van kwalitatief hoogwaardige wijnen uit de Languedoc. Het nog vrij jonge en dynamische huis heeft in 14 jaar een duidelijke stempel weten te drukken binnen de categorie wijnen waarvan je iedere dag wel een glas wilt drinken. En dat is niet zo verwonderlijk. De kwaliteit is onberispelijk en heel constant, terwijl de prijs/kwaliteitverhouding fantastisch is.  Het Domaine behoort tot één van de vooraanstaande wijnbedrijven in Zuid Frankrijk. De cépage (= wijn van 1 druivensoort) wijnen van dit Domaine zijn zeer karakteristiek en als zodanig duidelijk herkenbaar. Mede door de moderne vinificatiemethodes ontstaan wijnen met veel finesse en een maximum aan geur en smaak. Naast vele particuliere relaties is het met name de zo kritische topgastronomie die meer en meer overschakelt op de wijnen van Domaine Galétis en deze wijnen schenkt als de betere huiswijn. 

Domaine Galétis ligt bij het prachtige dorpje Carcassonne met in totaal 122 hectare wijngaard. De wijngaarden liggen op de mooiste hellingen in de Languedoc waar de druiven overdag volop genieten van de Mediterrane zon en 's avonds van de Atlantische zeewind die zorgt voor de afkoeling. De stenen in de wijngaard geven in de koude nachten hun warmte af aan de druivenstokken. Zowel de witte als de rode wijnen zijn zeer verfijnd en zeer karakteristiek.