Domein

Domaine Galetis
Naam Filet Mignon
Vin de France
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Vin de Pays de la Cité de Carcassonne
Type Rode Wijn
Smaak Zwart Fruit en Rijk
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Carignan 100%  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2019
 

Wijnomschrijving

Soepel en licht kruidig, gemakt van 100% Carignan. Het donkere fruit voert hier de boventoon. Een doordrinkbare wijn die goed bij grilgerechten past. Ook zeer geschikt bij een zomerse barbecue.
 

Domaine Galetis

Domaine Galétis heeft de in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als leverancier van kwalitatief hoogwaardige wijnen uit de Languedoc. Het nog vrij jonge en dynamische huis heeft in 14 jaar een duidelijke stempel weten te drukken binnen de categorie wijnen waarvan je iedere dag wel een glas wilt drinken. En dat is niet zo verwonderlijk. De kwaliteit is onberispelijk en heel constant, terwijl de prijs/kwaliteitverhouding fantastisch is.  Het Domaine behoort tot één van de vooraanstaande wijnbedrijven in Zuid Frankrijk. De cépage (= wijn van 1 druivensoort) wijnen van dit Domaine zijn zeer karakteristiek en als zodanig duidelijk herkenbaar. Mede door de moderne vinificatiemethodes ontstaan wijnen met veel finesse en een maximum aan geur en smaak. Naast vele particuliere relaties is het met name de zo kritische topgastronomie die meer en meer overschakelt op de wijnen van Domaine Galétis en deze wijnen schenkt als de betere huiswijn. 

Domaine Galétis ligt bij het prachtige dorpje Carcassonne met in totaal 122 hectare wijngaard. De wijngaarden liggen op de mooiste hellingen in de Languedoc waar de druiven overdag volop genieten van de Mediterrane zon en 's avonds van de Atlantische zeewind die zorgt voor de afkoeling. De stenen in de wijngaard geven in de koude nachten hun warmte af aan de druivenstokken. Zowel de witte als de rode wijnen zijn zeer verfijnd en zeer karakteristiek.