Domein

Château de Conas
Naam Merlot Les Tannes en Occitanie
Sud de France
Streek Zuid Frankrijk
Substreek Côteaux du Languedoc
Type Rode Wijn
Smaak Licht en Fruitig
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Merlot 100 %  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2020
 

Wijnomschrijving

Uitstekend glas sappige, vlezige en fruitige Merlot. Goed en kundig gemaakte wijn met een fijne doordrinkbaarheid door de zachte en soepele smaak. Voldoende materie en kruidigheid, een ideale huiswijn.
 

Château de Conas

Mas des Tannes ligt in het zuiden van Frankrijk in de Languedoc vlak bij het plaatsje Pézenas. De totale oppervlakte bedraagt 30 ha wijngaard op een plateau met een mediterraan klimaat. Hier maakt één van de beste wijnmakers van Zuid-Frankrijk
een serie voortreffelijke wijnen exclusief voor de Bruijn Wijnkopers onder het label Les Tannes en Occitanie. De filosofie Jean Claude Mas is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden en tegelijkertijd een wijn te presenteren
die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Mechanische oogst in de nacht, om oxidatie te voorkomen en zoveel mogelijk fraîcheur in de wijn te houden. De opbrengst is circa 60 hl/ha.
De wijngaarden zijn sinds 6 jaar biologisch gecertificeerd. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk met kleine kiezeltjes en de wijnstokken zijn minimaal 18 jaar oud. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, tenzij er sprake is van een extreme situatie in de wijngaard. De gehele serie wijnen van Les Tannes zijn zgn. monocépages, dat wil zeggen dat de wijn gemaakt wordt van één druivensoort.