Domein

Château LACOSTE
Naam LACOSTE Rosé
Grand Vin de Provence
Streek Provence
Substreek Coteaux d'Aix en Provence
Type Rosé
Smaak Kruidig en Intens
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Grenache Noir 75 %
Syrah 15 %
Cabernet Sauvignon 5 %
Cinsault 5 %
  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2019
 

Wijnomschrijving

Deze Première Cuvée heeft een prachtige zacht roze kleur in een even aantrekkelijke fles. Veel fruit als aardbeitjes en frambozen in de geur. De smaak is zacht, mild zoet met een droge afdronk en dat lekkere 'vetje' wat vaak zo kenmerkend is voor een rosé uit de Provence. De wijn wordt geheel volgens de biodynamische principes gemaakt. Hier komt u de zomer zeker goed mee door!
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Rose 9-Coteaux d’Aix-en-Provence. Voorheen het voorgeborchte van de ‘echte’ Provence. Maar door de ongekende vraag naar rosé uit de bron, slipstreamt rosé uit Aix gezellig mee. En ook de prijzen die ervoor worden gevraagd zijn Provence-waardig Bij vele blijft de kwaliteit overigens echter achter. Maar La Coste mag wat kosten. Want ook dit jaar uitstekend. Vorig oogstjaar stoer en kruidig. Met krachtig rood fruit. Nu wat teerder en verfijnder. Maar zeker niet minder. DGH editie: 2018

 

Château LACOSTE

Château LACOSTE, prachtig gelegen in het hart van de Provence, omringd door amandel- en olijfbomen en beplant  met 125 ha aan wijnstokken, welke met grote precisie en aandacht worden gecultiveerd. Het land waarop dit Château is gelegen is al eeuwen met landbouw en wijnmaken verbonden. Deze op biodynamische wijze gemaakte rosé is met totaal respect voor de grond en de omgeving gemaakt; het terroir mag spreken. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 20 à 30 jaar, het rendement ligt rond de 40 hl/ha. Matthieu Cosse is sinds 2006 verantwoordelijk voor de herstructurering van de wijngaarden van Château Lacoste en de vinificatie. Als een van de meest begaafde wijnmakers van zijn generatie was zijn ambitie een zuiver biologische wijngaard op te zetten en de biodynamische principes waar te maken. Zijn inspanningen werden in 2009 erkend met het Franse biodynamische keurmerk. ''Hetgeen mij het meest enthousiast maakt over wijn is de complexiteit, de terroirs en de relatie tot het land..'' 

Château LACOSTE is eigendom van een Ierse kunstverzamelaar. Hij bouwde dit wijnhuis uit tot wijnhuis-restaurant annex kunstcentrum. De Japanse architect Tadao Ando mocht er zijn creatieve geest op loslaten, wat leidde tot een modern gebouw met geometrische vormen. "Steeds weer nieuwe kunstenaars, zowel getalenteerd als gearriveerd-zoals beelhouwer, fotograaf en landschapskunstenaar Andy Goldsworthy en alleskunner Tracey Emin-, ontwerpen installaties voor het landgoed."