Domein

Domaine Paul Pillot
Naam Chassagne Montrachet Rouge Vieilles Vignes
Domaine Paul Pillot
Streek Bourgogne
Substreek Chassagne Montrachet
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Pinot Noir 100%  Drinkbaar vanaf 2018
Houdbaar t/m 2025
 

Wijnomschrijving

Dit is een echte verleider! Direct bij de eerste slok valt de souplesse op waarin het sappige kersenfruit en de lichte cederhout toon een waaier van zalige smaken in je mond vormen. Dit mag een Bourgogneliefhebber niet missen, zo lekker, zo doordrinkbaar en zo betaalbaar welk laatste in deze chique streek helaas nog maar moeilijk te vinden is. Advies: ogen dicht, slok nemen en laat de wijn spreken. Als dat geen feestje is...
 

Domaine Paul Pillot

In 1968 neemt Paul Pillot het Domaine over van zijn vader Henry. In 1999 komt zoon Thierry in het bedrijf gevolgd door dochter Chrystelle in 2003. Het zijn de kinderen die met hun nieuwe inzichten het Domaine richting geven en de intrede van de biologische wijnbouw is een feit. De totale oppervlakte beslaat 13 ha wijngaard waarvan 70% beplant met chardonnay en 30% met pinot noir. Paul en Thierry grijpen zo min mogelijk in en laten vooral de natuur zijn gang gaan om zodoende een authentieke wijn te maken die past bij hun terroir.

Een houtlagering van 12 tot 18 maanden op 20/30 % nieuw hout zorgt voor een fraaie balans waarin frisheid en mineraliteit gecombineerd met een gedoseerde hout toon het karakter van hun wijnen vormen.
De wijnen van Chassagne-Montrachet zijn wereldvermaard mede door de naam Montrachet die bij decreet van 1879 werd toegevoed aan de naam Chassagne.