Domein

Château Clarke
Naam Château Clarke
Listrac, Baron Edmond de Rothschild
Streek Bordeaux
Substreek Listrac-Médoc
Type Rode Wijn
Smaak Rood Fruit en Fluweel Zacht
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Merlot 60 %
Cabernet Sauvignon 40 %


  Drinkbaar vanaf 2020
Houdbaar t/m 2029
 

Wijnomschrijving

Exclusief voor Nederland! Het is een waar genoegen U het levenswerk van de gepassioneerde Baron Edmond de Rothschild voor te stellen. Briljante bijna inktzwarte kleur. Imponerend boeket van zwart fruit wondermooi verweven met nieuw eikenhout en die verleidelijke geroosterde geuren van cacao en vanille. Zeer levendig in de mond met geweldige expressies van fruit, geroosterde tonen, gespierde textuur in overweldigende finale. Uitzonderlijk mooi afgerond met een magistraal evenwicht.
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma score: Normaal cijfer 8,5Exclusief gemaakt voor Nederland, deze merlot-gedomineerde listrac van de gepassioneerde miljardair baron Edmond de Rothschild. In 1973 kocht hij het verwaarloosde Château Clarke, ooit eigendom van de Ierse familie Clarke. Aangezien Edmond de rijkste van alle Rothschilds is, had hij destijds ook Château Margaux kunnen kopen. Hij koos echter bewust voor dit domein. Waarom? Hij vond het niet bon ton als de Rothschilds drie van de vijf Premier Grand Cru Classés in handen zouden hebben. Lafite en Mouton Rothschild was mooi genoeg. Zijn levenswerk werd het om van Clarke een tophuis te maken. Dit spreekt voor hem, vindt u niet? Die bescheiden elegantie proeft u terug in zijn wijnen. Prachtig kersenaroma, laurier, drop, mint. Tannines van de 2014 al mooi rijp. Volle body. Een pluim voor Ed. DGH editie: 2019

 

Château Clarke

Toen Baron Edmond de Rothschild Château Clarke kocht deed hij dit met de intentie om het verlaten en verwaarloosde domein nieuw leven in te blazen en dit Château in juist deze appellatie (Listrac) tot een ongekend hoog niveau te gaan brengen. Château Clarke werd in de 18e eeuw gekocht door een Ier, waarna de wijnen in de 20e eeuw vrij beroemd werden, maar niet voor lange duur. Het kasteel was grotendeels vergeten toen Edmond de Rothschild het in 1973 kocht. Hij begon meteen met het ontwortelen van de oude wijnstokken en de herplanting, een duur en tijdrovend proces dat pas in 1979 werd voltooid. In 1999 nam Benjamin de Rothschild het stokje over van zijn vader. Het wijnhuis werd bijgewerkt en Michel Rolland werd ingeschakeld als consultant oenoloog. In totaal beslaat het domein zo’n 55 hectare. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van meer dan 35 jaar oud en zijn geworteld in klei-kalkstenen bodems. Château Clarke is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste huizen van Listrac.