Domein

Petrus
Naam Petrus
Pomerol
Streek Bordeaux
Substreek Pomerol
Type Rode Wijn
Smaak Zwart Fruit en Rijk
   
Druivenrassen   Advies drink- & houdbaarheid  
Merlot 95 %
Cabernet Franc 5 %


  Drinkbaar vanaf 2024
Houdbaar t/m 2046
 

Wijnomschrijving

Zeer expressieve, rijke en geconcentreerde jaargang met een mooie frisheid. Deze jaargang heeft ongeveer een maand schilcontact gehad, langer dan normaal, wat de wijn een mooie structuur geeft. This 2017 is a bombshell!” – Lisa Perrotti-Brown MW, Wine Advocate (98+)

 

Petrus

Petrus is de beroemdste wijn uit Pomerol (Bordeaux) en behoort tot de meest exclusieve wijnen ter wereld. De wijngaard van 11,4 hectare ligt op het hoogste gedeelte van het plateau van Pomerol en is voor 95% beplant met merlot. De bodem bestaat vrijwel volledig uit klei, de ideale bodem voor deze druif. Het domein wordt geleid door de familie Moueix en oenoloog Olivier Berrouet.

De wijnstokken zijn bijzonder oud en worden pas na 70 jaar vervangen. De druiven worden volledig met de hand geoogst. De oogst vindt alleen ’s middags plaats, omdat de ochtendmist de concentratie van de druiven kan aantasten. De druiven fermenteren in cementen vaten en rijpen vervolgens 22 tot 28 maanden in nieuwe eikenhouten vaten. Er worden gemiddeld 30.000 flessen van deze wijn gemaakt, die ongefilterd wordt gebotteld. 

Petrus is een bijzonder rijke, krachtige en geconcentreerde wijn met kenmerken van rijp zwart fruit, chocolade, truffel en specerijen. De wijn heeft vaak minstens 10 jaar nodig om te rijpen en wordt daarna meestal alleen nog maar beter.